Jan Jaroch
31. května 2017 • 19:23

Návrat Kvitové? S dvojchybami, bez kondice, ale plná odhodlání

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není v kondici, z čehož jí americká soupeřka Matteková-Sandsová jasně usvědčila. Ruka jí při některých úderech vázne. Za dva mače vyrobila 14 dvojchyb, opakovaně při klíčových balonech. Chybí jí zápasové instinkty, což je po půlroční pauze naprosto logické. Ale bavíme se o Petře Kvitové a tenise, to je ta nejlepší zpráva, kterou můžete z Paříže poslat.



Wimbledonská šampionka si vybrala cestu, že se do formy dostane hraním a nebude čekat, až ji natrénuje. Takhle loni přemýšlela Lucie Šafářová po comebacku z dlouhé nemoci a trvalo jí šest turnajů, než poprvé zvítězila. Kvitová zapsala výhru hned na první pokus. Ještě větším triumfem však je, že první zápasovou zátěž její levačka, na níž bylo pořezáno pět šlach a dva nervy, zvládla bez bolesti a komplikací.

Vedlejším (nikoliv však zanedbatelným) produktem taktiky brzkého návratu je, že se Kvitová se všemi poobjímala a už je braná jako tenistka po neschopence. Už nemusí jak kolovrátek vyprávět, čím si prošla. Vše se vrací do normálu, z oběti přepadení je zase sportovkyně.

A teď zpět do práce, chtělo by se říct. Je jí hodně. Z Kvitové ale po celý turnaj sálalo odhodlání, má zřejmě velkou vůli s tenisem ještě něco dokázat. Pokud to bude jen na ní a žlutém míčku, tak si s tím poradí.

Petra Kvitová těžko hledala na soupeřku zbraň
Petra Kvitová těžko hledala na soupeřku zbraň

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud