Jan Vacek
4. října 2018 • 18:42

Barošův trest jako vzkaz pro ostravskou legendu: třikrát a dost!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zápasů a finanční pokuta. Takový trest si vyslechl Milan Baroš za surový zákrok na Tomáše Součka a následné skandální chování směrem k rozhodčímu od disciplinární komise. V zásadě se lze s tímto postihem ztotožnit, byť se určitě najde mnoho lidí, kteří by si dokázali představit ještě razantnější sankci (patřím mezi ně).



Tím, že disciplinární komise zvolila trest na spodní hranici daného spektra, ovšem k ostravské modle vyslala jednoznačný signál. „Uděláš ještě jednou něco takového a nebudeme s tebou mít žádné slitování.“

Nerad bych se pouštěl do polemiky o tom, zda na členy komise měla vliv skutečnost, že se jednalo právě o Baroše, jednoho ze symbolů českého fotbalu posledních let.

Zaprvé se to nikdy nedozvíme, za druhé chci věřit, že nikoli. Že k výstřednímu útočníkovi předseda Richard Baček a kolegové přistoupil stejně, jako by to udělal v případě kohokoli jiného.

Pro Baroše každopádně tento trest znamená, že si už další podobný výstup na trávníku nemůže dovolit. Pokud by se znovu neovládl, musel už by následovat trest nejvyšší. Tedy stopka na devět měsíců. S ohledem na dva křížky v indexu, které z kapitána Baníku dělají recidivistu, už by komise v případě dalšího excesu neměla kam couvat.

To Baroš musí mít na paměti, kdykoli sudí písknutím zahájí zápas.

Recidivista Baroš. Ještě za Boleslav řádil na Letné, v Edenu se zlobil na sudího
Video se připravuje ...

Barošův flastr? Ještě na nižší hranici, zní z disciplinárky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud