Karel Häring
2. května 2014 • 11:51

GAMBRINUS FANLIGA: O statečném "Kováči", který se vrací

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je přírodní úkaz. Nebo osmý div světa. Případně i překvapivý objev Fanligy. Ale hlavně důkaz, jak zásadní vliv má na defenzivu Slovanu Liberec Radoslav Kováč.



Zkušený stoper se nyní vrací do sestavy, poprvé od 22. kola, kdy se po jedenácti minutách na hřišti Viktorie Plzeň nechal vystřídat kvůli zranění.

Jenže pokud někdo z jakéhokoliv důvodu „zapomněl“ bývalého obránce West Hamu v sestavě, prodělal na tom navzdory jeho nulového přínosu méně, než ten, kdo měl v týmu například Vladimíra Coufala nebo Jiřího Pimparu.

Severočeši totiž v posledních pěti duelech inkasovali šestnáct branek (u jedné z nich byl v Plzni ještě i Kováč), takže oba fotbalisté mají z uplynulých pět kol shodně minus jeden bod! A to se (ne)vyplatí...

Jinak když už jsme u defenzivy, při pohledu na „dubnovou“ tabulku (poslední čtyři kola) je vidět, že už znovu stojí za to mít obránce či gólmana Kozáčika z Plzně.

Viktoria inkasovala jen jednou, s Jihlavou. Sparta je na tom jen o chlup hůř (2 góly), stejně jako Zbrojovka Brno. Takový Luděk Pernica udělal za zmíněné období čtrnáct bodů (škoda že jsem ho zatím ani jednou neposlal z lavičky do hry... ).

Jen pro doplnění, nejhorší obranu za duben mělo Znojmo (11) a hned za ním se umístili Coufal, Pimpara a spol. V Liberci jsou rádi, že se znovu začne psát příběh O statečném Kováči... Byť jen na čtyři kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud