Květoslav Šimek
1. února 2019 • 22:30

Přes bolest! I tohle je Davis Cup, který má stále váhu a kouzlo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát si vykloubil prst na pravé noze, na jakémkoliv jiném turnaji by Jiří Veselý zápas okamžitě zabalil, skrečoval. V Davis Cupu proti Nizozemí musel jít přes bolest. Tedy... Nemusel, ale chtěl. I v tom se opět ukázala krása a kouzlo týmové soutěže.



Veselý v ní není jen sám za sebe, reprezentuje Českou republiku. Bojuje i za borce na lavičce, pro fanoušky v kotli. I proto by byla škoda, kdyby Davis Cup, který svou tradici budoval 118 let, padl. Či ztratil na vážnosti a respektu.

V nabitém programu na něj elitní tenisté těžko hledají místo i síly. Proto se tolik diskutovalo o tom, jestli a jak tradiční soutěž změnit, zatraktivnit. Nový model s velkým finále pro 18 týmů bude nově na konci listopadu v Madridu. A rozhodně se to nelíbí všem.

Pochybnosti už projevili Roger Federer i Novak Djokovič. Světová trojka Alexandr Zverev otevřeně vyhlásil případnému finále bojkot. „Horší systém by člověk nevymyslel,“ nechápal Zverev. „Miluju, když můžeme s ostatníma být před našimi fanoušky a společně hrát proti jiné zemi. V listopadu už určitě hrát nebudu.“

Jiří Veselý v Ostravě názorně ukázal, že za Davis Cup pořád stojí bojovat. Šel přes bolest, riskoval vážnější problémy. A podle všeho bude riskovat i druhý hrací den. Proč? Protože TÝM. „V hlavě a v srdci si říkám, že do toho jdu. Ale uvidíme, jestli ráno budu vůbec moci chodit,“ dodal výmluvně Veselý.

Jiří Veselý v souboji s Nizozemskem vybojoval první bod pro českou reprezentaci
Jiří Veselý v souboji s Nizozemskem vybojoval první bod pro českou reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud