Ladislav Vízek
9. prosince 2020 • 15:49

Trpišovský je šéf továrny na zázraky. Chtěl bych politovat padlé trenéry

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta promarnila šanci. Mohla po dlouhé době porazit Slavii a vystoupat na první místo. Zázrak se – bohužel pro Letenské – nekonal. Trpišovského armáda nastoupila do derby s běhavým, nepříjemným a agresivním stylem. Přesně tak se opakovaně prezentuje ve velkých zápasech. Vsadila na způsob hry, s nímž je konkurenceschopná za hranicemi. Pro mě je Slavia nadprůměrný evropský mančaft. Na jaře může v Evropské lize dokázat zase velké věci.



Sparta měla jednu obrovskou šanci. Penaltu. V pondělí jsme s kamarády seděli U Tygra. Rozebíralo se to tam zprava zleva. Kdyby dal Juliš gól, šlo by o jiný zápas. To jsme věděli všichni. Ale proč nešel na penaltu Bořek Dočkal, je záhadou. Nikdo to nedovedl pochopit.

Musím říct, že hodně lidí od stolu, a tím myslím bývalé skvělé fotbalisty, Julišovi spílalo, někteří ho dokonce odsoudili. Prý neměl na penaltu chodit, neukázal dostatek pokory. V takových situacích se má k balonu postavit největší eso a dát gól. Souhlasím, desítku měl kopat Dočkal.

Tvrdil jsem, že jakmile Slavia najde útočníka, bude ještě silnější. A ona ho našla. Abdallah Sima je zázrak. Zjevení. Úkaz. Já tomu snad ani nevěřím. Přece devatenáctiletý kluk nemůže za měsíc podávat tak neskutečné výkony. Jak to, že si ho nikdo nevšiml dřív? A není takových černoušků schovaných po republice víc?

A tím se dostáváme k důvodům vedoucím k velkému rozdílu mezi oběma kluby. Vidím dva: práce skautingového oddělení

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud