Michal Kvasnica
11. listopadu 2020 • 23:25

Dva „neběžci“ ve středu zálohy jsou moc. Repre tam musí sázet na vyvážené trio

Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG MICHALA KVASNICI | „Pozitivem je, že jsme dostali zase další informace,“ hodnotil prohru 0:1 v Německu trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý. Ta nejpodstatnější? Opět se ukázalo, že nároďák musí spoléhat na trojici středových záložníků ve složení Tomáš Souček, Vladimír Darida a Alex Král, kteří jsou v současnosti o parník jinde než jejich konkurenti.



Už dávno neplatí, že rychlé hráče potřebujete zejména na krajích, protože uprostřed se většinou běhá monotónně v jednom tempu, a že střeďáci se rozlišují na vyloženě ofenzivní a defenzivní. Opravdu ne.

Středeční duel v Lipsku v tomto ohledu svlékl Čechy donaha. A vlastně jen orazítkoval již dlouho známou věc o tom, kam se ubírá fotbal na té nejvyšší úrovni a kteří hráči mají potenciál v něm uspět.

Když totiž k Bořku Dočkalovi, který se neřadí zrovna mezi sprintery s ukázkovým přepínáním, připočtete i Antonína Baráka, jenž rovněž není pohybově úplně v topu a k obranné fázi se staví krapet lechtivěji, je jasné, že mladí Němci s agresivitou v krvi toho budou využívat.

Stalo se. Zejména první poločas byl opravdu špatný, skóre 1:0 je vzhledem k převaze hodně milosrdné a děkovat za něj reprezentace může pouze skvělému brankáři Jiřímu Pavlenkovi.

Písčitý terén? Ale houby, zajímavé, že souboru Joachima Löwa hřiště v Lipsku problémy nedělalo. Čechům postupem času – po vystřídání – taky ne.

Ukázalo se, že kouč Jaroslav Šilhavý musí spoléhat na trojici Tomáš Souček, Vladimír Darida a Alex Král, jejichž běžecká intenzita, osobní zodpovědnost a herní vyváženost splňuje přísná kritéria moderního fotbalu.

V současnosti jde o nepostradatelnou trojici týmu, které se nikdo ani trochu nepřibližuje.

Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud