Ondřej Kuchař
24. října 2021 • 16:04

Hrom do Hronka! Zdravý, ale na tribuně. Od trenéra dostal jasný vzkaz

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Healthy scratch. Zdravý, ale škrtnutý. Náhradník mimo sestavu. Do takové role spadl o víkendu Filip Hronek. Do zápasu v Montrealu nezasáhl, sledoval ho jen z tribuny. Stala se tak věc v NHL vídané vcelku zřídka: odstavení klíčového hráče. Stále platí, že pro trenéra Detroitu Jeffa Blashilla je Hronek prvním obráncem. Teď ho ale nechal sedět.



Důvod? „Prostě moje rozhodnutí,“ odpověděl Blashill. Vyslal tím do světa jasnou zprávu: výkony Hronka v prvních čtyřech utkáních sezony nebyly dost dobré. Kouč očekává víc. Kritičtí jsou k českému bekovi i fanoušci.

V minulé sezoně byl Hronek nejproduktivnějším hráčem strádajícího týmu Red Wings. Stačilo mu k tomu 26 bodů. Stejně byl ale před tímto ročníkem odměněn solidním kontraktem. Podepsal novou smlouvu na 4,4 milionu dolarů za rok.

S rostoucí gáží však rostou také nároky a očekávání. A ty zatím podle všeho Hronek plnit nezvládá. Mezi obránci Detroitu je v nové sezoně zatím nejhorší ve statistice Corsi. Když je na ledě, bíločervení útočí zřídka. Spíše jsou zapikolovaní ve svém obranném pásmu. Dlouhodobě je nejhorším hráčem celé NHL ve statistice plus/minus. Od sezony 2018/19 padnul na číslo minus 65.

Že má problémy s bráněním, se ví. Zatím ale Hronek není schopen ani ofenzivní produkce. Ve čtyřech odehraných duelech vyslal pouhé čtyři střely na branku, dolů šel postupně i s časem na ledě. V prvním utkání odehrál 25 minut, v dalších dvou pak 23. Poslední proti Calgary pak dvacet. U prohry 0:3 byl na dvou minusových bodech. Nehrál dobře.

Dá se očekávat, že pro další utkání se do sestavy vrátí, vzkaz od trenéra však dostal jasný.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud