Pavel Bárta
10. dubna 2017 • 07:46

Tygři mají charakter. A šanci na mistrovské repete

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají jiné play off, už neválcují soupeře, ale jsou pořád úspěšní. Před rokem měl Liberec víc talentu a osobností, rozdílových plejerů, schopných v nejvyšší nouzi vzít zodpovědnost na sebe. Sériemi procházel hladce. Letos není stezka Bílých Tygrů tak přímočará. Ale to se i dalo čekat. A finále už jim nikdo nevezme.



Letos mužstvo trenérů Pešána a Mlejnka soupeře nepřehrává s takovou dominancí, nemá velké hvězdy. Do bitvy o titul však dokráčelo sebejistě. Připomíná ukázněnou jednotku hokejových mariňáků, kde nikdo výrazně nevyčnívá. Ale celý tým šlape jak vojsko na bojovém cvičení, může se spolehnout na kterýkoli ze čtyř útoků, má skvělou obranu a asi i nejlepší brankářskou dvojici v lize. A jak Tygři zatočili s Chomutovem, se dá nazvat chladnokrevnou vraždou.

Snad jen jednou za celou dobu dal Filip Pešán najevo známky nervozity. To když na tiskovce po druhém zápase trochu podrážděně reagoval na připomínku, že utkání mělo podobný průběh jako páté čtvrtfinále doma proti Plzni. V něm Liberec prohrál, i když vedl už 3:0. Tentokrát o náskok taky přišel, nakonec však urval druhý bod v prodloužení. „My jsme ale neprohráli! Nechápu, proč se na to ptáte,“ ohradil se tehdy Pešán.

Jinak emoce zůstávaly zamčené pod zámkem za dveřmi kabiny. Žádné rvačky nebo záludnosti na ledě, ani přestřelky v médiích. Vymykalo se jen páté utkání poznamenané šarvátkami, které se pro celou sérii za stavu 2:2 na zápasy ukázalo jako zlomové.

Chomutovský útočník Vladimír Růžička na vhazování vypustil Džina z láhve. Vykypěly v něm křivdy, které se za bezpočet takových soubojů nahromadily. Na buly se napřáhl a přepůlil hokejku Petra Jelínka. Laciné vyloučení ke konci utkání poslalo Piráty do tří a nakonec je stálo zápas. V době, kdy usilovali o vyrovnání, oslabil je hloupý faul.

V šestém duelu Michal Poletín v přesilovce seknul na brankovišti gólmana Willa a rozhodčí ho po zásluze poslali sedět. Bylo to za stavu 0:1, kdy s Piráti s vývojem mohli ještě něco dělat. Moment, kdy se série mohla zvrtnout. Místo toho se pak utrhl Liberec. Byl klidnější, trpělivý. Postoupil s přehledem, ve finále je zaslouženě.

Čekají ho nadupaní Kometikos, kteří v základní části klamali tak, až málem dokonce oklamali sami sebe a sklouzli do předkola. V play off však vyřídili Spartu i Hradec. S Libercem v základní části prohráli pouze jednou v prodloužení. Jenže tohle je jiná soutěž. Podobnou bilanci měli Tygři před rokem se Spartou a poslední zápas sezony vyhráli oni.

Mužstvu možná schází víc šikulů, zato je Liberec týmem, kde se - slovy kapitána Radivojeviče - bije každý za toho druhého. Tím víc si užívá postup do finále. Mužstvo s tak velkým charaterem rozhodně má šanci na mistrovské repete.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud