Radek Špryňar
23. června 2022 • 11:15

Hledání slávistické rovnováhy. Trpišovský musí hráčům rozdat role

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA RADKA ŠPRYŇARA | Byl to nejdivnější ročník za celou dobu. Tak označil minulou sezonu Jindřich Trpišovský. Ano, z pohledu Slavie to byl rok nenaplněných očekávání v domácí soutěži i v Evropě, devalvovaný řadou nepochopitelných individuálních zkratů a nekonečnou řadou zdravotních problémů. To vše se otisklo do (pouze) „stříbrného“ výsledku.



Ovšem nejen to.

Zároveň i jistá netrpělivost hlavního trenéra, přemíra experimentů při skladbě základní sestavy, nezakotvení hráči a gólmani, kteří nevěděli, na čem jsou. Trpišovskému je třeba přiznat, že někdy, víc než je obvyklé u jiných českých trenérů, mají jeho myšlenky co dělat s dotekem geniality. Na konci sezony, kdy Slavia přišla o titul, však i on sám musel cítit neúčelnost některých vlastních tahů. Bylo toho prostě moc. Zbytečně moc.

Jestliže Trpišovský, a s ním i celá Slavia, nechce zažít další sezonu bez trofeje, musí hráčům rozdat jasné role. Brankářem počínaje a posledním útočníkem konče. Šíbovat sestavou může, stejně to bude dělat, ovšem musí to mít smysl. Pro jednotlivce i pro celý tým.

Pokud kouč najde rovnováhu mezi smyslem pro realitu a pokušením experimentovat za každou cenu, Slavia má velkou naději, že v muzeu se bude lesknout další pohár.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud