Tomáš Vrábel
5. února 2015 • 21:24

Ručinský na ledě nedominoval. Pochyby však odehnal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakoby o sobě pochyboval. Tak Martin Ručinský působil před čtvrtečním utkáním s Ruskem, kdy dres národního týmu oblékl po devíti letech. Vlastně byl jeho nejistý postoj vzhledem k dlouhé pauze pochopitelný, samotný duel ale ukázal, že zcela zbytečný.



Trenér Vladimír Růžička o 43letého útočníka neměl obavy, samotný lídr Litvínova však váhal, zda bude mezinárodní úrovni stačit. I přesto, že bruslení je jeho devíza. V rychlosti Ručinský problém neměl, ačkoli oproti extralize měl na vyřešení herních situací o dost méně času.

Čím zápas plynul, tím Ručinský získával pevnější půdu pod nohama. Ze začátku se spoluhráči hledal společnou řeč a možná i sebedůvěru.

V první třetině měl puk na hokejce a zbytečně ho ztratil. Ve třetí části už v podobné situaci zachoval chladnější hlavu a křížnou přihrávkou přes celou šířku pásma našel spoluhráče a založil rychlý protiútok.

Své zkušenosti naplno prodal v polovině utkání, kdy si do souboje dvou hráčů dojel pro puk do rohu, udělal s ním tři kroky a před brankou našel volného Simona, který skóroval.

Ručinský nezářil tak, jako v extralize, kde je i ve svých letech čtvrtým nejproduktivnějším hráčem. Dominanci ale od něj nikdo nečekal. Zkušenost a klid ano, což jednoznačně prokázal. A svoji další zbraň – zakončení – ještě pořádně nevytasil.

A o tom, jak splnil úkol v kabině jako lídr, hovoří kolektivní a bojovný výkon a hladké vítězství 3:0…

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud