Vladimír Vůjtek
14. listopadu 2023 • 12:05

Rulíkův start u reprezentace: Snový! Tah s třemi kapitány mě hodně zaujal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ VLADIMÍRA VŮJTKA | Rozjet angažmá u reprezentace třemi výhrami je velká vzpruha pro národní tým i nové trenéry. Všichni jsme byli zvědaví, jak se začne, a začalo to snově. První třetina proti Švédům? Nevím, jestli jsem v historii takovou zažil! Vše se tím pak parádně naladilo a pokračovalo i ve Finsku. Dobrá práce, každé vítězství se počítá.



Jestli byli Češi v rozjezdu tak dobří, nebo Švédi naopak tolik špatní? Tak napůl. Neznám podrobně švédské mužstvo a jejich možnosti nominace, ale tak špatně jsem jejich obránce dlouho neviděl hrát. Nováček v brance jim taky nic nechytil, první třetina Švédům hrubě nevyšla. My velmi dobře bruslili, z toho pramenily chyby soupeře, hodně jsme z toho těžili. Dobré bruslení je základ a první třetinu jsme jezdili jen my. Švédové byli těžkopádní, neobratní, dělali školácké chyby.

Dobrý start je pochopitelně povzbuzení i pro nového trenéra Radima Rulíka. Pro celý jeho štáb. V klidu se mohou připravovat na další akci. Na střídačce má bývalé skvělé hráče Marka Židlického, Ondřeje Pavelce a teď už i Tomáše Plekance. Kdo jiný by tam měl být než vynikající hráči z minulosti? Světové hvězdy, prosadily se v NHL, hokeji rozumí, mají autoritu.

Pravda za mého mládí nebylo možné začínat trenérskou kariéru hned u národního týmu, ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud