14. srpna 2013 • 04:56

Tady mělo být plno! Atleti se na MS diví: Kde jsou diváci?

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volných sedaček je dost. Už po čtyřech dnech je jasné, že mistrovství světa v atletice není mezi fanoušky zrovna velkým hitem. Stadion v Lužnikách se zcela nezaplnil ani na předpokládaný vrchol, kterým bylo nedělní finále mužské stovky. A při méně atraktivním programu je na tribunách ještě více pusto…



Někteří atleti nezachovávají při popisování atmosféry na atletickém šampionátu diplomatický odstup. „Je to tady mrtvé,“ postěžoval si běžec Felix Sanchez z Dominikánské republiky pro agenturu Reuters. S nostalgií vzpomínal na zcela odlišnou kulisu, kterou provázely atlety loni při olympijských soutěžích v Londýně. „Je to jako noc a den,“ popsal rozdíly.

Jak se ukazuje, vstupenky s průměrnou cenou 1000 rublů (600 korun) nejsou pro běžné Rusy příliš lákavým zbožím. Přitom organizátoři hlásili před začátkem mistrovství hlásili, že mají prodáno 80 procent všech lístků. To ale vůbec neodpovídá realitě. Navíc části hlediště jsou překryté plachtou, ale ani nižší kapacita nepomáhá vylepšit dojem.

Na atletickém mistrovství světa v Moskvě tribuny najdete spoustu volných míst. Diváky šampionát příliš netáhne.
Na atletickém mistrovství světa v Moskvě tribuny najdete spoustu volných míst. Diváky šampionát příliš netáhne.

„Samozřejmě nejsem šťastný, že běžím před prázdnou arénou,“ tvrdí překážkář Aries Merrit. Americký držitel světového rekordu je přesvědčený, že by ho zaplněné ochozy vyhecovaly k lepšímu výkonu. „Dodává mi to energii,“ prohlásil Meritt.

Na rozpor mezi ruskými představami a realitou při pořádání velkých sportovních akcí upozornil v těchto dnech Brett Gosper, který řídí Mezinárodní ragbyovou organizaci. Před červnovým mistrovstvím světa v sedmičkovém ragby, které hostily také Lužniky, mu ruští pořadatelé oznámili, že prodali 104 tisíc vstupenek.

A skutečnost pak pokulhávala. Stejně jako nyní při atletice. „Znovu se ukázalo, že není lehké dát dohromady tak velké davy,“ uvedl Gosper.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud