13. srpna 2013 • 12:58

To bylo o prsa! Zlatá Britka vyhrála v předklonu o čtyři tisíciny

Autor: pta, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tak dramatické rozuzlení ještě neměla žádná disciplína na letošním mistrovství světa v atletice. Královnou hladké čtvrtky se po dramatickém doběhu stala v pondělí večer olympijská vítězka z Pekingu Christine Ohuruoguová z Velké Británie. Cílovou fotografii museli ale rozhodčí zkoumat po konci závodu hodně pozorně.



Staronová světová šampionka, která má titul i z roku 2007, se v posledních metrech dotáhla na poměrně suverénně vedoucí obhájkyni prvenství Amantle Montshovou z Botswany a podle cílové fotografie ji díky mocnému předklonu předstihla o čtyři tisíciny. Ve výsledkové listině nakonec zůstalo zapsáno: 1. Ohuruoguová, 2. Montsonová.

Cílová fotografie z finále běhu žen na 400 metrů na MS 2013 Cílová fotografie z finále běhu žen na 400 metrů na MS 2013Foto Reuters

To byl výsledek o prsa... V tomto případě spíš o hlavu, kterou předkloněná Ohuruoguová vystrčila do cíle jako první, zatímco její rivalka takový pohyb neudělala. Přesto byl rozdíl mezi dvěma nejlepšími běžkyněmi zanedbatelný.

„Sama jsem v první chvíli nevěděla, jestli jsem vyhrála, nebo ne,“ prohlásila Ohuruoguová. Také její soupeřka vypadala zmateně. „Ptala se mě, co se stalo. Musela jsem jí říct, že jsem asi vyhrála. Moje jméno svítilo na tabuli,“ popsala momenty v cíli, kdy na její rivalku dolehlo zklamání.

VIDEO | Podívejte se na závod žen na 400 m s dramatickým finišem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud