21. srpna 2015 • 10:37

Obstrukce na MS. Z českého tyčkaře Balnera bude pašerák

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PEKINGU | Nedělní start do světového šampionátu v Pekingu ztíží dvěma českým tyčkařům přísné podmínky v Ptačím hnízdě. Borci si nesmějí vzít s sebou magnéziový prášek a tejpy, jimiž jsou zvyklí obalovat úchop tyče. „Novinka je, že nesmíme mít magnézia a tejpy, aby nám to všechno nesebrali v call roomu. Pak by se člověk mohl divit, že nemá čím namotat tyč. Všechno prý bude na ploše,“ líčí Jan Kudlička.



Jeho reprezentační kolega Michal Balner ale bude o své závodní zvyky bojovat. „Magnézko jsem si nebral, ale tejpy, to je blbost! Když trošku prší, musím si tyč přemotat, takže se to budu snažit nějak propašovat,“ říká Balner.

Dva tyčkaři mají letos za sebou nadějnou sezonu a pro oba bylo zklamáním, kdyby z nedělní kvalifikace nepostoupili do finále. Do Pekingu uletěli už minulou středu před vrcholícími českými vedry, ovšem v Číně si moc nepomohli.

„V hotelu je klimatizace, a když na tréninku strávíme dvě hoďky, tak se pak zchladíme, to se dá snést. Po tom horku, co panovalo v Česku, jsme trochu zvyklí,“ říká Balner.

„Je to nepříjemné. Pokud je teplo, tak na to jsme zvyklí z domu, ale pořád tady není taková ta standardní pekingská vlhkost. Ta je nepříjemná pro všechny Evropany, protože na to nejsme zvyklí. Uvidíme, jestli to nastane,“ přemítá Kudlička.

Závodníky naopak potěšilo, že se Peking neválí v obávaném smogu, který místními obyvatelům ztěžuje dýchání většinu roku. „Překvapili, je tady docela jasno, to jsem ani nečekal. Myslel jsem, že se hecli jen během olympiády, kdy omezili provoz a čistili vzduch. Ale i teď je to celkem snesitelné,“ říká Kudlička, který před sedmi lety na olympijských hrách v Ptačím hnízdě vybojoval ve finále desáté místo.

„Když jsem přijel na rozcvičovák, to na mě dýchla nostalgie, atmosféra,“ říká Kudlička. „Když jsem viděl olympijskou vesnici a ten dům, kde jsem bydlel, jídelnu, k tomu Ptačí hnízdo, nejkrásnější atletický stadion na světě. Ty vzpomínky tady jsou a já se těším.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud