6. března 2011 • 15:20

Nestárnoucí Šebrle vybojoval bronz!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český vícebojař Roman Šebrle vybojoval na halovém mistrovství Evropy v sedmiboji bronz za 6 178 bodů. V šestatřiceti letech dokázal, že ještě nepatří do starého železa. Medaili na kontinentálním šampionátu v hale získal už pošesté za sebou.




Šebrle čtvrtou medaili pro českou výpravu v hale Bercy získal v dramatické koncovce závěrečného běhu na 1000 metrů, po kterém ve svém letošním maximu 6178 bodů uhájil o tři body třetí místo před dotírajícím Nizozemcem Eelkem Sintnicolaasem. Titul získal Bělorus Andrej Kravčenko součtem 6282 bodů, stříbro má domácí Nadir El Fassi (6237).

Nestárnoucí atlet se radoval ze skvělého úspěchu. V cíli ležel vyčerpaný, ale šťastný. Dokázal sám sobě i svému okolí, že ještě dokáže bojovat o velké medaile.

Šebrle nastoupil do druhého dne v roli lídra, jímž byl od třetí disciplíny vrhu koulí. V čele se udržel i po šedesátce překážek, na které zaběhl svůj nejlepší čas za posledních pět let (8,08).

Ve skoku o tyči už první místo přepustil Kravčenkovi, ačkoliv se vypjal k letošnímu maximu 490 cm. Navíc se k němu přiblížil Francouz El Fassi a především Sintnicolaas, který přeskočil 550 cm.

Nizozemskému atletovi nakonec nestačil k medaili ani národní rekord 6175 bodů. Šebrle o téměř 13 let mladšímu soupeři s vypětím všech sil nedovolil smazat celý původní náskok 29 bodů, protože s ním prohrál na kilometru jen o dvě sekundy. El Fassi očekávaným nejrychlejším časem v poslední disciplíně poskočil na stříbrnou pozici.

Na halovém mistrovství Evropy získal Šebrle už šestou medaili - má tři zlata, jeden bronz a nyní přidal druhý bronz. Na stupních vítězů stál od roku 2000 na každém evropském šampionátu v hale.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud