12. června 2012 • 13:10

Bolt byl při nehodě střízlivý, ale přesto mu hrozí pokuta

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z dopravní nehody vyvázl jamajský sprinter Usain Bolt nad nedělním ránem bez zranění, jen s poškozeným předkem auta, nicméně dost možná za ni ještě zaplatí. „Nikdo není nad zákony a spravedlnost je stejná pro všechny,“ uvedl policejní úředník Glenmore Hinds pro Jamaica Gleaner. „Všechny osoby na Jamajce procházejí stejným procesem a jsou potrestány s ohledem na čin. Jedinou výjimkou jsou diplomaté. Proběhne zevrubné vyšetřování.“



Bolt havaroval už před třemi lety, kdy si při vylézání z poškozeného vozu poranil nohu o trny. Tentokrát se světový rekordman vracel z party, když černým BMW narazil do svodidel.

Na místě byl také další sprinter Asafa Powell, ovšem v jiném voze. Pokud se prokáže, že ke karambolu došlo Boltovou chybou, hrozí trojnásobnému olympijskému vítězi postih kvůli bezohlednému řízení.

Za dopravní přestupek by mohl dostat pokutu, jejíž výše neměla přesáhnout částku 120 tisíc korun.

Bolt sice nedávno sliboval, že nebude před olympiádou ponocovat. Nicméně vyrazil se pobavit poté, co se domů na Jamajku vrátil po evropské šňůře závodů a před národní olympijskou kvalifikací, jež je v plánu od 29. června.

Podle dechové zkoušky byl střízlivý. Na jeho obšírnější vyjádření k incidentu čekala policie, která nemůže nechat případ zapadnout, aby nebyla obviňována z nadržování celebritě.

Druhé BMW M3, které Bolt zničil.Foto motorauthority.com

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud