18. července 2013 • 18:00

Beamonovo muzeum má problémy, chtějí místo něj restauraci

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před pár týdny byl usměvavou hvězdou ostravské Zlaté tretry, teď ale legendární dálkař Bob Beamon zažívá nepříjemnou životní situaci. Šestašedesátiletá osobnost světové atletiky rezignovala na svou funkci ředitele muzea olympijských umělců na Floridě.



Muzeum olympijských umělců ve Fort Myers bude z rozhodnutí zdejší radnice zřejmě končit. Bob Beamon se na to nemohl dívat a rozhodl se rezigovat. Přitom ještě nedávno v Ostravě o svém projektu rád vyprávěl.

„Jsem šéfem muzea olympijských umělců. Je to úžasná organizace. Máme asi sto olympioniků, kteří dělají umění. Zpívají, tančí, fotí, píší, malují, dělají módu, grafiku… Máme museum ve Fort Myers, jsou tam úžasné kousky,“ líčil nadšeně.

Teď je ale všechno jinak.

Mistní politici by v budově City Pier Builing, kde muzeum sídlí, radši viděli výdělečnější projekt. Radní Michael Flanders už dříve řekl, že by si představoval například restauraci nebo obchod.

„Rozhodnutí Rady respektuji, ale nemůžu ho podpořit,“ napsal Beamon ve svém vyjádření. „Fort Myers přijde o unikátní kulturní zážitky.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud