14. srpna 2014 • 09:32

Konec krále běhu? Bolt chce po olympiádě skončit s atletikou!

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Usain Bolt, který překonal tři běžecké rekordy a je považován za jednoho z nejlepších světových atletů, se rozhodl skončit s profesionální kariérou. Jako poslední velký turnaj by prý chtěl absolvovat už jen olympijské hry v Rio de Janeiru 2016.



Dva roky a konec. Trojnásobný světový rekordman Usain Bolt se rozhodl, že završí svou úctyhodnou kariéru sprintera na olympijských hrách v Riu, které se konají v létě 2016. Odchod do sportovního důchodu potvrdil v Glasgow po Hrách Commonwealthu.

"Mluvil jsem s Michaelem Johnsonem (americký sprinter, pozn. red.), který prý odešel, protože už neměl čeho víc dosáhnout. Jsem rád, že jsem dosáhl všeho, čeho jsem mohl, ale když už vám nezbyde další velký cíl, pak byste měli odejít," vysvětlil Bolt své rozhodnutí pro anglický server telegraph.co.uk.

Bolt ovšem připustil, že za jistých okolností by ještě po olympijských hrách mohl chvilku závodit. Namysli však má spíše menší závody, Rio bude podle jeho slov poslední velkou akcí, na které bude běhat. Určitě však chce skončit s atletikou nejpozději do jeho třiceti let, což je za tři roky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud