Martin Hašek
16. srpna 2014 • 20:42

Boj na prázdném stadionu, Nizozemci Čechům postup nevzali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z CURYCHU | Neuvěřitelná událost zkomplikovala české čtvrtkařské štafetě postup do finále mistrovství Evropy. Česká sestava se do nedělního závodu dostala díky času z rozběhu. Pak se ale musela o místo ve finále strachovat, protože Nizozemci si vyhádali nový běh na už téměř opuštěném stadionu. Ani napodruhé ale Čechy nepředčili.



Přibližně dvacítka fanoušků v nizozemských vlajkách a tradičních oranžových doplňcích byla jedinou kulisou velmi podivného závodu. Nizozemská čtveřice Bjorn Blauwhof, Terrence Agard, Obed Martis a Le Martin Bonevacia dostala od odvolací jury evropského šampionátu novou příležitost kvůli tomu, že Ukrajinec Evžen Hucol na druhém úseku rozběhu vběhl Nizozemcům do dráhy, takže jim vypadl kolík a tím se významně zdrželi.

„Na základě nizozemského protestu, odvolací jury potvrdila, že Nizozemsku bude umožněn běžet znovu, ve vlastním běhu,“ oznámili pořadatelé.

Česká čtveřice ve složení Jan Tesař, Daniel Němeček, Michal Desenský a Patrik Šorm původně postoupila do finále díky času 3:04,07 sekundy. Nizozemci je ale mohli v novém běhu vyřadit.

Pro českou štafetu to byla letos už druhá podobná komplikace. Na červnovém mistrovství Evropy družstev v německém Braunschweigu už národní tým slavil záchranu v Superlize. Nakonec ale sestoupil právě kvůli diskvalifikaci štafety. Její tehdejší finišan Jan Tesař vybíhal před předávacím územím. Velký díl viny na situaci ale měli rozhodčí, kteří Tesaře řadili na špatné místo.

Tentokrát pro Čechy všechno dobře dopadlo. Nizozemci ve svém běhu na prázdném Letzigrundu zaběhli čas 3:05,93 minuty a to jim nestačilo. Finále se běží v neděli od 15.42.

Přibližně dvacítka fanoušků v nizozemských vlajkách a tradičních oranžových doplňcích byla jedinou kulisou velmi podivného závodu
Přibližně dvacítka fanoušků v nizozemských vlajkách a tradičních oranžových doplňcích byla jedinou kulisou velmi podivného závodu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud