7. ledna 2009 • 10:52

Liou Siang se k obhajobě nechystá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutný hrdina olympijských her Liou Siang zřejmě nebude na srpnovém šampionátu v Berlíně obhajovat světový titul v běhu na 110 metrů překážek.



Jeho trenér Sun Chaj-pching řekl čínským médiím, že se bývalý světový rekordman nestihne dát do pořádku po zranění, které mu znemožnilo start na olympiádě v Pekingu.

Pětadvacetiletý olympijský šampion z Atén v prosinci ve Spojených státech amerických podstoupil operaci zraněné Achillovy šlachy. A trenér ho nehodlá poslat na mistrovství světa, pokud nebude schopen bojovat o medaili.

"Liou se nezúčastní mistrovství světa, pokud před tím nebude schopen zaběhnout alespoň 13,20. Jinak by pro nás nemělo smysl do Berlína jezdit," řekl Sun Chaj-pching deníku Titan Sports. Čas 13,20 by například na olympiádě v Pekingu stačil na čtvrté místo se ztrátou dvou setin na bronz.

Podle kouče to pro Liou Sianga nebude jednoduché splnit, ale jinou cestu nevidí. "Pravděpodobně to pro něj bude těžké, ale jinak by mohl vypadnout už v rozběhu, což by poničilo jeho sebevědomí," vysvětlil.

Liou Siang se léčí od 18. srpna, kdy ještě před startem opakovaného rozběhu na olympiádě opustil ke zděšení zaplněného hlediště stadion. V současné době rehabilituje v zámoří a trénovat by měl začít v dubnu.

Podle trenéra je však na přípravu na MS potřeba alespoň šest měsíců, které čínský reprezentant k dispozici nemá. "Pravděpodobně se vrátí do soutěží při zářijové Grand Prix v Šanghaji. Naším hlavním cílem je ale olympiáda v Londýně," dodal kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud