31. května 2009 • 23:04

Atletky USK třetí v PMEZ

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletky USK Praha obsadily třetí místo v Poháru mistrů evropských zemí. V dvoudenních bojích a po dvaceti disciplínách byly lepší pouze suverénky z Luče Moskva a Valencie, pražský tým za sebou o bod nechal portugalský Sporting.



Mužský AK Kroměříž při premiérové účasti v PMEZ sice nenavázal na loňské druhé místo Dukly Praha, ale na pátém místě se udržel v soutěži. Vyhrál rovněž moskevský Luč o bod před Sportingem.

České atletky vyhrály dva překážkářské závody a v obou případech si vítězky zajistily účast na mistrovství světa v Berlíně. Lucie Škrobáková na stometrové trati časem 12,97 sekundy bezpečně splnila limit českého svazu a jen setina ji dělila od "ostré" normy mezinárodní federace IAAF.

Halová vicemistryně Evropy podruhé v kariéře pokořila hranici 13 sekund a za vlastním českým rekordem zaostala o čtyři setiny.Už v sobotu vyhověla nominačním kritériím Zuzana Hejnová, jež vyhrála 400 metrů překážek časem 56,21.

Při prvním letošním startu ve své hlavní disciplíně splnila finalistka olympijských her v Pekingu rovněž mírnější normu. K limitu A jí chybělo 71 setin.Kroměříž slavila dokonce tři dílčí prvenství.

Sobotní triumfy koulaře Antonína Žalského a Ezekiela Jafariho Ngimby z Tanzánie v běhu na 5000 metrů napodobil v druhém dnu soutěže tyčkař Michal Balner.

Muži:
1. Luč Moskva 118,
2. Sporting Club de Portugal 117,
3. Fiamme Gialle (It.) 99,
4. Playas de Castellón (Šp.) 89,
5. AK Kroměříž 86,

6. ESS-Newham Essex Beagles (Brit.) 86,
7. Spartak Dubnica 76,
8. Sparta Kodaň 42.

Ženy:
1. Luč Moskva 117,
2. Valencia Terra i Mar 91,
3. USK Praha 83,
4. Sporting Club de Portugal 82,
5. C.S. Esercito (It.) 75,
6. Enka Spor Kulubu (Tur.) 74,
7. Maccabi Rišon-Lezion (Izr.) 36.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud