1. června 2009 • 17:31

Tyčkařka Ptáčníková má A limit na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková přeskočila na mezinárodním mítinku v německém Rehlingenu 455 centimetrů a svou soutěž vyhrála. O deset centimetrů tak splnila ostrý limit Českého atletického svazu pro start na srpnovém mistrovství světa v Berlíně.



Atletka Olympu Praha dosud měla splněno jen 'béčko', nyní si ale zlepšila osobní maximum z haly o plných 15 centimetrů.

"Jsem nadšená, věřila jsem si, ale že to bude takhle vysoko, to jsem vůbec nečekala. Nenapadlo mě to ani ve snu," řekla po závodu Ptáčníková, která rovněž vytvořila rekord tamního stadionu. V českých historických tabulkách se dostala za Kateřinu Baďurovou a Pavlu Rybovou na třetí místo. Na čtvrtou pozici odsunula Danielu Bártovou. V závodu zkoušela ještě 461 cm. "A nebylo to beznadějné," podotkla.

Ptáčníková hájila v posledních letech barvy Dukly Praha, kde skákala ve skupině Boleslava Patery, kouče Baďurové. Před letošní sezonou ale odešla do Olympu Praha i kvůli tomu, že jeho dres obléká její přítel a český rekordman nad překážkami Petr Svoboda. O fyzickou přípravu se stará její otec František Ptáčník, na technice spolupracuje s Nikolajem Gorožkovem, bývalým asistent Patery.

Ptáčníková se rovnou z Rehlingenu přesune do Štrasburku, kde bude skákat ve středu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud