28. srpna 2009 • 11:24

Domácí šampionát družstev ozdobí i Špotáková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká atletická elita přijede v sobotu do Jablonce nad Nisou, aby pomohla mateřským klubům v mistrovství České republiky družstev.



Na startu bude i oštěpařka pražské Dukly Barbora Špotáková, která pro tento závod hostuje v USK Praha. Sama se však nechala slyšet, že nejspíš bude šetřit bolavý loket z mistrovství světa v Berlíně, kde získala stříbrnou medaili.

"Doufám, že se na závody přijde podívat hodně lidí a že budou shovívaví, když to zrovna nebude 65 metrů," řekla Špotáková, v Berlíně jediná česká medailistka. Špotákovou čeká v sobotu odpoledne ještě svatba kamarádky, které půjde za svědkyni. Kvůli tomu organizátoři dokonce upravili časový program, aby Špotáková házela hned na začátku od 12:00. "Jablonec je místo, kam se ráda vracím," řekla tamní rodačka.

Atletická extraliga má za sebou tři kola a nejlepší výchozí pozici před jejím finále mají ženy USK před Olympem Praha a muži Kroměříže před Duklou.
Zatímco ženy USK Praha zřejmě nebudou mít konkurenci, mezi muži se čeká velký souboj Dukly a kroměřížských obhájců titulu, kteří loni letitou nadvládu pražského oddílu přerušili. Za Kroměříž bude závodit mimo jiné i dálkař Roman Novotný, který se přihlásil i do skoku vysokého.

Dukla vrchol letošní domácí atletické sezony nepodceňuje. Až na desetibojaře Romana Šebrleho budou na startu všechny opory. Vrhat koulí bude Petr Stehlík, který přitom ještě není po zranění zcela v pořádku, házet oštěpem budou finalista MS Petr Frydrych i Vítězslav Veselý, představí se i kladivář Lukáš Melich, dálkař Štěpán Wagner, tyčkaři Jan Kudlička a Michal Balner i výškař Jaroslav Bába.

O třetí místo nejspíš svedou souboj atleti pražských celků Slavie a Olympu, za který bude závodit překážkář Petr Svoboda, třebaže ještě dnes večer ho čeká start na Zlaté lize v Curychu. Navíc v pondělí ještě chce šestý muž z mistrovství světa běžet na mítinku v Záhřebu. Chybět v dresu Olympu nebude ani sprinter Jiří Vojtík.

Atletky USK Praha nemají konkurenci. "Ambice jsou jasné - obhajoba," prohlásila vedoucí strahovského družstva Jana Moberly. V týmu jí nebudou chybět opory Špotáková, překážkářky Lucie Škrobáková a Zuzana Hejnová a skokanky Martina Šestáková a Jana Korešová.

Adeptem na druhé místo jsou členky Olympu Praha s tyčkařkou Jiřinou Ptáčníkovou, diskařkou Věrou Cechlovou, výškařkou Ivou Strakovou či kladivářkou Lenkou Ledvinovou.

Dukla Praha se mezi muži stala mistrem České republiky padesátkrát, v ženské kategorii je historicky nejúspěšnější Olymp Praha s osmadvaceti tituly, USK má však již na kontě osmnáct výher.

Celý program odstartuje v 11:00 hodem kladivem mužů, vyvrcholení v podobě závěrečných štafet je naplánováno po páté hodině odpolední.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud