29. září 2010 • 22:15

Češky vyzvou v boji o medaile Austrálii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky ve čtvrtfinále mistrovství světa narazí v pátek v Karlových Varech na Austrálii, obhájce titulu z roku 2006. Austrálie v souboji o první místo v osmifinálové skupině dnes v Ostravě podlehla USA a bude tak hrát s domácím týmem, který v brněnské skupině skončil třetí. Zápas začne v pátek v 18:30 (ČT4).



České hráčky si dnes výhrou 84:70 nad Brazíli zajistily třetí místo ve skupině F a čekaly, který soupeř na ně vzejde ze souboje zatím neporažených gigantů USA a Austrálie.

Z udržení stoprocentní bilance se radovaly úřadující olympijské vítězky ze Spojených států. Američanky nad Austrálií vedly během zápasu už o 24 bodů, ale ta mohutným finišem ještě zápas zdramatizovala a nakonec podlehla "jen" o osm bodů poměrem 75:83.

Trenér českého týmu Lubor Blažek považuje Austrálii za o poznání přijatelnějšího soupeře než výběr USA, který před dvěma lety vyhrál olympiádu v Pekingu.

"Austrálie je o něco schůdnější soupeř než USA, ale pořád to je tým z té nejvyšší kategorie. Jsme ale mezi nejlepšími osmi týmy mistrovství světa a vybírat si protivníka už prostě nejde," řekl ČTK Blažek.

Na Australanky české hráčky nemají příliš dobré vzpomínky, na OH v Pekingu od ní utržily ve čtvrtfinále debakl 46:79. Blažek stále lituje toho, že se Češky ve čtvrtfinále domácího šampionátu Austrálii či USA nevyhnuly.

"S odstupem je znát, že jsme měli na to porazit především Rusko, které nakonec naši skupinu vyhrálo. Na Španělsko jsme v úterý neměli. Každopádně jsme mohli mít o něco schůdnějšího soupeře, ale na takové spekulace je už pozdě," uvedl Blažek.

Jeho tým se do Karlových Varů přesune z Brna ve čtvrtek leteckým speciálem společně s dalšími týmy, které také z jihu Moravy na západ Čech cestují. Blažek ve čtvrtfinále věří hlavně v mohutnou podporu z publika.

"Rozhodně nesmí vzniknout dojem, že bychom před Austrálii byli předem poražení, to náš tým nikdy nedopustí. Budeme se prát a věříme, že nám diváci hodně pomůžou," dodal Blažek.

Složení a program čtvrtfinále v Karlových Varech:

Pátek 1. října:

13:15 Bělorusko - Rusko,
15:30 USA - Korea,
18:30 Austrálie - Česká republika,

20:45 Francie - Španělsko

Skupina o 9. - 12. místo v Karlových Varech:

Pátek 1. října:

9:00 Řecko - Japonsko,11:00 Kanada - Brazílie.


Oslavy společně s diváky byly zasloužené.
Oslavy společně s diváky byly zasloužené.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud