2. října 2010 • 14:55

Předvedou Češky basketbalové Nagano?

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jako sen. Basketbalové Nagano. České reprezentantky na MS senzačně vyřadily obhájkyně titulu z Austrálie a sahají po šanci bojovat o zlato. Stojí před nimi jedna z posledních překážek – soupeřky z Běloruska.



Fanoušci o úspěchu
To, co tam naše kapitánka předvádí, to je až neskutečný - jednoznačně nejlepší hráčka celého turnaje! Na ní je vidět, že bojuje srdcem a i kdyby na té palubovce chcípala, tak to v komatu ještě jedou rukou nahraje... Tak dnes večer - POME DO FINÁLE!!!
Milan Krupica

JSTE ZLATÉ HOLKY, už za to, co jste dokázaly proti Austrálii. BRAVÓóóó!
kilzam

Díval jsem se, musel jsem se jít opivnit, těžko bych usnul! Holky, díky a teď na medaili!
ruisendaal

Bělorusek se Češky ani trochu nebojí! "Pokud naše pivotky znovu zahrajou v obraně tak úžasně jako proti Australankám, tak si myslím, že je musíme porazit," má jasno kapitánka českého týmu Hana Horáková, která proti Austrálii doskočila senzačních osm míčů a přidala 21 bodů.

Už teď je výkon reprezentantek něčím téměř neuvěřitelným. Podobný úspěch zažil domácí basketbal naposledy před dvaceti lety.

To když se v roce 1990 mezi čtyři nejlepší týmy dostal tehdy ještě československý výběr.

A zisk medaile? Ten přišel ještě o 15 let dříve. To všechno se však již dnes může změnit. Výhra nad Běloruskem posune Češky do vytouženého finále s vítězem večerního duelu USA - Španělsko.

Nadšení přesto trochu mírní kouč Lubor Blažek. "Je potřeba to brát s pokorou, turnaj pokračuje, máme ještě dva zápasy. Je potřeba radost tlumit, protože pak to může končit ve zvláštním útlumu," řekl.


Ani Blažek se ale neubránil emocím. "Musíme jet a dorvat to do toho finále. Kdybych to řekl v červnu, tak jsem si to mohl říkat jen ve snu," popsal kouč parádní jízdu svého týmu do semifinále.

Ten sen se pro české basketbalistky pomalu stává skutečností. Zbývá jen jediné. Dnes večer od 18:30 v Karlových Varech porazit Bělorusko!


Radostné gesto Hany Horákové v posledních minutách zápasu, za ní Eva Vítečková
Radostné gesto Hany Horákové v posledních minutách zápasu, za ní Eva Vítečková

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud