5. května 2011 • 10:13

Lakers v problémech, s Dallasem padlo i podruhé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu v NBA Los Angeles Lakers mají v semifinále Západní konference trable. Ve středu prohráli na své palubovce s Dallasem 81:93 a soupeř vede v sérii už 2:0 na zápasy. Naproti tomu Chicago zlepšilo proti Atlantě doskakování a po vítězství Bulls 86:73 se semifinále Východní konference přesouvá k soupeři za stavu 1:1.



Lakers zahájili sérii play off dvěma domácími prohrami poprvé od roku 1977. Jen tři týmy v historii přitom ztratily vedení 2:0 na zápasy, které nabyly na venkovní palubovce. Posledním, komu se to povedlo, byl právě Dallas v roce 2005.

Mavericks se mohli opřít o dobrou defenzivu a v poslední čtvrtině se utrhli rozhodující šňůrou 9:0. K výhře je opět dovedl Dirk Nowitzki s 24 body. Německá hvězda navíc v obraně eliminovala španělského pivota Paua Gasola, který zůstal na 13 bodech.

"Kdybyste mi řekli před začátkem série, že oba zápasy venku vyhrajeme, dalo by se tomu těžko věřit. Ale zasloužili jsme si to," řekl Nowitzki.

Domácí hvězda Kobe Bryant dal 23 bodů. Jeho tým měl ale tragickou úspěšnost tříbodové střelby. Prvních patnáct dalekonosných pokusů Lakers minuli a nakonec trefili pouze dvě trojky z dvaceti. Navíc náhradníci Dallasu přehráli domácí lavičku v poměru 30:12.

Série pokračuje v pátek v Dallasu. Lakers tam možná budou postrádat Rona Artesta, který byl vyloučen v závěru druhého zápasu za faul loktem, za což lze očekávat pozastavení činnosti.

Před zápasem v Chicagu převzal domácí Derrick Rose cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Nejmladší majitel trofeje v historii ligy pak dal 25 bodů, ke kterým však potřeboval 27 střel. "Dnes mi tam nepadaly střely, které normálně dávám," řekl Rose.

Bulls výrazně předčili soupeře v doskakování (58:39), jejich nejlepším hráčem byl Joakim Noah s 19 body a 14 doskoky. Syn slavného tenisty minul v utkání pouze dvě střely.

Naproti tomu soupeř se na každý koš nadřel. Hráči trefili pouze 26 ze 77 střel. "Byli jsme sami sobě tím největším nepřítelem. Když nám tam nespadly nějaké střely, začali jsme panikařit," konstatoval kouč Atlanty Larry Drew.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Chicago - Atlanta 86:73
(stav série 1:1).

Západní konference - 2. zápas:

LA Lakers - Dallas 81:93 (stav série 0:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud