3. dubna 2012 • 10:38

Basketbalista Veselý střílí lépe než hvězdný LeBron James

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Washington Wizards bude sezona basketbalové NBA trvat již pouhé tři týdny, jelikož včera definitivně ztratili i teoretickou šanci na postup do play off. Jan Veselý si však v závěru ročníku vylepšuje náladu z dosud rozpačitého vstupu mezi elitu.



Jednadvacetiletý Čech si při domácím krachu s Milwaukee 98:112 vylepšil osobní zápasové rekordy v bodech, odehraných minutách i vystřelených pokusech.

Své dosavadní střelecké maximum 11 bodů povýšil o tři body a s Bucks dokonce strávil na palubovce 38 minut a 33 vteřin, když podruhé za sebou nastoupil v základní pětce týmu.

A znovu byl velmi efektivní. Z devíti střeleckých pokusů jich trefil šest, k nim přidal dvě proměněné šestky. Právě v úspěšnosti střelby 211 centimetrů vysoký dlouhán vyniká.

Ve statistikách celé ligy sice nefiguruje, jelikož nemá dostatečný počet pokusů, jeho úspěšnost 53,9 procent (69 proměněných střel ze 128 pokusů) by ho však řadila na šesté místo v celé NBA například před LeBrona Jamese či Kevina Duranta, dva nejvážnější uchazeče o cenu MVP (nejužitečnější hráč ligy).

V posledních šesti zápasech v dresu Wizards prožívá český basketbalista nejlepší střelecké období své krátké kariéry v NBA.

Průměrně skóruje 8,34 bodu na zápas, k nim přidává i 5,5 doskoku. A také je odvážnější při střeleckých pokusech, kterých spotřebuje 6 na zápas, což je dramaticky víc než v předchozím průběhu sezony.

Šestka loňského draftu tak poměrně zdárně využívá šanci, jež se mu ve zraněními rozloženém týmu Wizards naskytla. Především s podkosovými hráči má Washington velké trable.

Brazilská opora Nene i Travor Booker, oba členové základní pětky, vynechali poslední dvě utkání. Dlouhodobě je zraněný Rashard Lewis a problémový Andray Blatche dokonce není ani s týmem, neboť mu chybí kondice.

Povede si Veselý stejně dobře i v posledních 13 zápasech, jež z jeho nováčkovské sezony ještě zbývají?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud