2. června 2012 • 09:11

Boston vykřesal naději, porazil Miami a snížil stav série na 1:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Bostonu porazili ve třetím finále Východní konference NBA na svém hřišti Miami 101:91 a snížil v sérii na 1:2. Celtics otočili vývoj utkání ve druhé čtvrtině a od té chvíle už si jen udržovali vedení.



Lepší vstup do zápasu předvedlo Miami, které ještě v úvodu druhé čtvrtiny vedlo 28:22, jenže poté Celtics zaznamenali patnáctibodovou šňůru a zaskočené Miami už se nedokázalo pořádně do zápasu vrátit.

Boston ve třetí čtvrtině vedl až o 24 bodů, Heat se zvládli v závěrečné dvanáctiminutovce přiblížit na osm bodů, ale to bylo z jejich strany vše.

"Nemůžeme si pod sebou vykopat tak velkou jámu. Prohrávali jsme až o 24 bodů. Když pak začnete bojovat, abyste se vrátili do utkání, tak každá malá chyba bolí dvojnásob," řekl po utkání lídr Miami LeBron James.

Boston táhly tři hvězdy, které nastřílely přes 20 bodů. Kevin Garnett nasbíral 24 bodů a 11 doskoků, Paul Pierce přidal 23 bodů a Rajon Rondo zaznamenal 21 bodů a 10 asistencí. Miami vedl James s 34 body, Dwayne Wade se dostal na 18 bodů.

 "Rozdíl byl v naší energii v obraně. Díky ní jsme mohli vybíhat do protiútoků a ovládat hřiště," našel trenér Bostonu Doc Rivers rozdíl mezi prvními dvěma zápasy série a třetím vítězným.

Boston v utkání zvítězil 44:32 na doskoky. Domácí si také pomohli 20 body z trestných hodů, zatímco hosté trefili z 20 šestkových pokusů pouze polovinu.

Finále Východní konference - 3. zápas:  

Boston - Miami 101:91 (stav série 1:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud