13. června 2012 • 11:17

Pan Nezdolný a Pan Střelec. Miami zválcovala dvojice mladých hvězd

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před startem finálové série v NBA varoval Dwyane Wade z Miami: „Vždycky jsem o Oklahomě říkal, že je to velmi dobrý tým. Ale Russell Westbrook je tím, co jej dělá opravdu výjimečným. V NBA není nikdo jako on. Podle mě je to nejvíc atletický hráč v soutěži. Budeme s ním mít plné ruce práce, je hodně těžké ho uhlídat.“ A kouč Heat Erik Spoelstra dodával: „Nikdo v lize není tak výbušný, hraje s ohromnou silou.“



A tahle zbraň výrazně pomohla Oklahomě dojít k devátému domácímu vítězství v play-off v řadě. V prvním finále vyhráli basketbalisté Thunder nad Miami 105:94 i díky 27 bodům Westbrooka a 36 bodům Kevina Duranta.

Ve druhé polovině zápasu tihle dva přestříleli celé Miami sami poměrem 41:40, díky čemuž se Thunder počtvrté dokázali dostat z propasti dvouciferného rozdílu.

„Byli jsme na začátku trochu nervózní a chvíli nám trvalo, než jsme to ze sebe setřásli,“ citovaly Duranta stránky NBA.com.

„To už se nám příště nemůže stát. Tohle je nejtěžší basketbal, jaký jsme kdy hráli. Musíme to vzít krok za krokem. A naši hráči musí každý věřit v sebe. Když to dokážeme jako tým, zvládneme to.“

Westbrook měl v první polovině hry jen tři úspěšné z deseti pokusů z pole. Jenže ve třetí čtvrtině nakopl svůj tým 12 body. V té poslední pak Durant přidal 17 bodů.

„Ukazujeme, že hrajeme, dokud není konec. Nedíváme se na skóre a neřešíme, o kolik vedeme nebo jak moc prohráváme. Máme šatnu plnou extrémně soutěživých a nebojácných chlapů, kteří se nebojí toho, že jsou ve finále,“ prohlásil Derek Fisher.

A mezi nimi čněli dva tahouni. Třiadvacetiletý Durant je nejlepším střelcem ligy. „Je to možná nejlepší hráč v lize.

Vážně nemá slabiny,“ prohlásil pro ESPN.com nedávno Dirk Nowitzki. Westbrook poutá pozornost vzezřením mimo hřiště – třeba když na tiskovku dorazí ve ztřeštěném tričku s rybami a v brýlích s červenými obroučkami. Ale uchvacuje hlavně monstrózními akcemi na palubovce. „Potíž s ním je, že je prostě neúnavný,“ řekl o něm Erik Spoelstra, kouč Miami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud