14. května 2015 • 08:54

Černý den pro Washington: Hokejisté končí, basketbalisté přišli o výhru

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalovo-hokejová euforie v hlavním městě USA dosahovala v posledních týdnech závratných výšin. Wizards v NBA i Capitals ve Stanley Cupu měli skvěle rozehrané série 2. kola play off a poté, co v základní části vytvořili historický rekord města v počtu společných výher, dál šroubovali euforii fanoušků.



Bublina splaskla v noci na dnešek během pouhých 15 minut. Oba týmy, které vlastní Ted Leonsis, inkasovaly těžké rány. Capitals vypadli v sedmém zápase v prodloužení na ledě New York Rangers (1:2), Wizards dostali v Atlantě koš v posledních vteřinách a proti favoritovi nyní ztrácí 2:3.

Černý večer sportovního Washingtonu začal přitom skvěle. Capitals dostal do vedení snajpr Alex Ovečkin, Wizards povzbuzení o návrat zraněného rozehrávače Johna Walla se rvali rovněž srdnatě.

VIDEO: Vedení 3:1 na zápasy Capitals nestačilo

Po trojce veterána Paula Pierce necelých 10 vteřin před koncem šli do vedení 81:80, poslední útok však neubránili. Po velkém útočném doskoku Ala Horforda rozhodl stejný hráč střelou z pod koše 1,9 vteřiny před sirénou. Wizards tak poprvé v sérii prohrávají 2:3 a jsou na pokraji vyřazení.

„Tenhle zápas je přetěžké přijmout,“ lamentoval Paul Pierce. „Potřebovali jsme jeden zastavený útok, jeden obraný doskok. A nedokázali jsme ho získat,“ skryla si hlavu do dlaní další hvězda Bredley Beal.

Hokejoví parťáci Capitals již míří na dovolenou, přestože v sérii s  Rangers vedli 3:1. Sedmý zápas na ledě newyorského klubu prohráli v prodloužení, vítězný gól dal rovněž po dorážce Derek Stepan v čase 71:24.

Od Horfordova koše v tu chvíli uplynulo necelých 15 minut… „Když takhle prohrajete sedmý zápas, jste úplně prázdní,“ hořekoval Nicklas Backström. „Jako tým jsme si zasloužili něco lepšího…“

To samé se zřejmě linulo i z úst všech sportovních fanoušků Washingtonu po černém středečním večeru.

VIDEO: Smolná prohra Wizards

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud