21. srpna 2015 • 11:09

Čechy čeká příprava v Řecku. Atmosféra bude skvělá, ví Balvín

Autor: iSport.cz, ČBF
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté dnes vstoupí do turnaje v Řecku. Ve městě Xanthi je hned na úvod čeká domácí výběr, který podle pořadatelů požene dopředu vyprodaná aréna. Pro Čechy je turnaj jednou z posledních možností, jak vyladit formu na Eurobasket.



Kromě domácího výběru čekají na svěřence trenéra Ginzburga ještě Rusko a Bosna a Hercegovina. Řekové zatím podle oficiálních statistik odehráli tři přípravná utkání. Podlehli Belgii a Turcku a na domácí palubovce porazili Bosnu a Hercegovinu.

I proto, že se bude jednat teprve o druhý přípravný zápas před vlastním publikem, očekávají organizátoři plný dům. „Řečtí fanoušci jsou pověstní tím, jak mají rádi basket. Myslím, že by tu mohla být skvělá atmosféra. Aréna není zase tak velká, ale alespoň to bude působit stísněně. Každému se hraje lépe před fanoušky, i když nejsou jeho,“ rozhlížel se po tréninku po zatím prázdných ochozech, do kterých se vejde až 4 500 diváků.

Zatímco v České republice na chvíli klesly teploty dokonce pod 20 stupňů, v Xanthi české reprezentanty přivítaly opět tropické teploty, které se samozřejmě projevily i na těžkém vzduchu v hale.

„Většina nás je na to zvyklá, ať už ze Španělska, Turecka nebo i někdy v Česku dokáže být teplota vysoká. My hráči na hřišti to zase tolik nevnímáme, přeci jen je normální, když přijdou lidé, tak se hala vydýchá,“ nepřipouští si Balvín jakékoliv komplikace.

Na české poměry začíná zápas velmi pozdě. Úvodní rozskok by měl být vhozen ve 21:15 místního času. Ani to českému pivotovi nedělá vrásky: Letos jsme ve Španělsku hráli v neděli v poledne. Zápasy Eurocupu jsme ale hráli večer. Já osobně s tím nemám problém. Toto je už trochu extrém, ale celkově si myslím, že večerní čas je na zápas lepší, než když se hraje během dne.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud