Ivo Pospíšil
12. května 2016 • 20:44

Veselý před Final Four: Ocenění je fajn, ale ještě máme nějakou práci

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BERLÍNA | Má být za jednoho z hlavních tahounů Fenerbahce Istanbul, které se v pátek popere v euroligovém Final Four o historický postup do finále. „Musíme proto být koncentrovaní,“ ví český basketbalista Jan Veselý, jenž ještě den před duelem se španělským Laboral Kutxa převzal na berlínském náměstí Alexanderplatz ocenění pro člena elitní pětky soutěže.



Stačilo, aby ho vyhlásili do výběru pěti nejlepších hráčů letošní Euroligy a hned jak zaznělo jeho jméno, blízcí turečtí fanoušci Fenerbahce Istanbul za zábranami začali skandovat jeho jméno.

„Jsem rád, že za námi přicestovali i do Berlína. Je to pro nás důležité, protože nám pomáhají celou sezonu,“ přiznal Jan Veselý .

Ten už se dvakrát zkoušel dostat do finále Euroligy. Poprvé s Partizanem Bělehrad v roce 2010 a podruhé s Fenerbahce loňský rok. Zatím ale ani jednou brány semifinále nerozrazil a věří, že by to tak mělo přijít do třetice letos.

V pátek bude v cestě stát španělský tým Laboral Kutxa, s nímž se Fenerbahce utká od 21.00. „Věřím, že se konečně do finále podívám. Musíme však zůstat soustředění po celých čtyřicet minut a hrát do posledních vteřin. Je to o malých detailech, které rozhodují,“ přiznal. „Je skvělé získat tyto ocenění, ale tím nic nekončí. Máme tu ještě nějakou práci a na to se teď soustředíme,“ vzkázal Veselý k blížícímu se vrcholu Euroligy.

Už takhle přesto zažívá životní sezonu, kdy se vypracoval na lídra a průměrnou bilanci dvanácti bodů či sedmi doskoků na zápas bude chtít ještě obohatit. O to více, když se prakticky vrací po zranění Achillovy šlachy, která ho šest týdnů trápila.

„Můj zdravotní stav je už nyní skvělý. Vrátil jsem se zpět a jsem rád, že mohu zase pomoci svému týmu,“ dodal Veselý, který se tak může stát třetím Čechem, který by Euroligu ovládl.

Zatím se povedlo jen Jiřímu Zídkovi se Žalgirisem Kaunas (1999) a Luboši Bartoňovi s Barcelonou (2010).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud