Ivo Pospíšil
4. února 2016 • 12:07

Jsem vyzrálejší a víc si věřím, říká Veselý po euroligovém ocenění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má formu, že by mohl skály lámat a soupeře drtit. Obroučky basketbalových košů se pod jeho vahou prohýbají a i hvězdy Euroligy vidí, že je mu neradno chodit do cesty. „Jsem víc vyzrálý,“ přiznal Jan Veselý, který včera vyhrál jako první Čech v historii MVP ocenění pro nejužitečnějšího hráče měsíce ledna. Fenerbahce Istanbul i díky němu zatím letí nadstavbovou částí bez porážky.



„Neporažený tým a ještě k tomu skvělí diváci. Miluju hrát za svůj tým,“ napsal si před pár dny na Twitter Jan Veselý a všichni kolem by naopak potvrdili, že milují jeho hru, kterou se český basketbalista aktuálně prezentuje.

V lednu totiž nebyl v prestižní Eurolize lepší hráč než on a Veselý tak dosáhl historického úspěchu, když byl jako první Čech v historii vyhodnocen jako MVP nejlepší hráč soutěže v daném měsíci.

„Je to super pocit, hlavně kvůli tomu, že pořád vyhráváme zápasy. To je pro mě nejdůležitější. Musíme v tom pokračovat,“ přiznal Veselý, který měl v lednu průměrnou bilanci 14,5 bodu, 10,3 doskoku, 2,3 asistence a dva bloky na zápas.

Po zdravotních problémech sice vynechal utkání hvězd turecké ligy, kde přitom dostal při hlasování fanoušků přitom nejvíc hlasů ze všech, v popředí všech anket se ale objevuje dál. Naposledy byl manažery euroligových celků vybrán jako hlavní spolufavorit (s Nando de Colem) na volbu za celkově nejužitečnějšího hráče celé soutěže. To by byla teprve opravdová pecka!  

„Ambice na titul pro celkového vítěze MVP však nemám. Doufám, že moje výkony nám pomůžou postoupit v Eurolize co nejvýš,“ přiznává však Veselý, pro něhož je to po návratu z NBA druhá sezona ve Fenerbahce. „Pokud mám srovnat své dva roky ve Fenerbahce, letos jsem víc v pohodě a víc si věřím. Jsem víc vyzrálý,“ hodnotí se.

Další zápas ho čeká už v pátek, kdy v nadstavbě Euroligy pojede na palubovku Efesu. V této části soutěže je zatím Fenerbahce neporazitelné.

BILANCE JANA VESELÉHO V EUROLIZE

Průměrný počet bodů:         13,4

Průměrný počet doskoků:   7,3

Průměrný počet asistencí:   1,9

Průměrný počet bloků:        1,2

JAN VESELÝ V EUROLIZE V LEDNU

Průměrný počet bodů:         14,5

Průměrný počet doskoků:   10,3

Průměrný počet asistencí:   2,3

Průměrný počet bloků:        2,0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud