5. května 2017 • 08:19

Washington poprvé zvítězil nad Bostonem, bodoval i Satoranský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Satoranský přispěl dvěma body k tomu, že basketbalisté Washingtonu snížili v druhém kole play off NBA s Bostonem na 1:2 na zápasy. Před domácím publikem si Wizards s nejvýše nasazeným týmem Východní konference poradili díky skvělému startu 116:89. Satoranský ve čtvrtek odehrál 12 minut a vedle jednoho dvoubodového koše zaznamenal tři doskoky a dvě asistence. Loňští finalisté z Golden State porazili Utah 115:104 a vedou 2:0.



Wizards v utkání ani jednou neprohrávali. Základ k prvnímu čtvrtfinálovému vítězství položili v úvodní čtvrtině dvaadvacetibodovou sérií, díky které tento úsek hry ovládli v poměru 39:17. Dvouciferné vedení pak už nepustili.

Kapitán John Wall dal 24 bodů, zatímco lídra Celtics Isaiaha Thomase udržela domácí obrana na třinácti. Utkání bylo značně vyhrocené, rozhodčí odpískali osm technických chyb a tři hráče vyloučili.

Druhou domácí výhru v semifinále Západní konference vybojovali Golden State Warriors, kteří rovněž nepustili soupeře ani jednou do vedení. Nad Utahem doma zvítězili 115:104, přestože nejlepším střelcem zápasu byl hostující Gordon Hayward s 33 body.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 3. zápas:

Washington - Boston 116:89 (za domácí Satoranský 2 body, 3 doskoky, 2 asistence), stav série 1:2.

Západní konference - 2. zápas:

Golden State - Utah 115:104, stav série 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud