12. března 2019 • 08:52

Satoranský proti Sacramentu: 17 bodů i první technická chyba v NBA

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu v NBA po dvou venkovních porážkách začali vítězně sérii pěti domácích zápasů a Tomáš Satoranský k tomu proti Sacramentu přispěl 17 body, šesti doskoky a sedmi asistencemi. Wizards vyhráli duel týmů usilujících zatím marně o posun na pozice zajišťující play off 121:115. Vedle českého reprezentanta, který si také připsal první technickou chybu v zámořské kariéře, skórovali dvouciferně i ostatní členové základní pětky a dva náhradníci. Lídrem byl Bradley Beal, jenž k 27 bodům přidal po devíti doskocích i asistencích.



Washingtonští se zaměřili na to, co jim v posledních dvou duelech dělalo problémy - doskok, a vyplatilo se. "Když hrajete dobře týmovou defenzivu a pohlídáte si doskok, je vždycky snazší vyhrávat. V obraně jsme si je přebírali a snažili se nenechat jim volné trojky," uvedl Satoranský a o svém výkonu řekl: "Měl jsem trochu problémy s fauly (5), ale technickou jsem dostal snad teprve podruhé v životě. Zasloužil jsem si ji."

Satoranského zaměstnal hlavně DeAron Fox, který s 23 body a osmi asistencemi táhl soupeře. Právě po jedné jeho úspěšné akci frustrovaný český hráč hodil míč proti stojanu na koš. "Je to neskutečně rychlý rozehrávač, ale já musím hrát a bránit zejména jeho chytřeji. Byl jsem na sebe párkrát opravdu naštvaný, jak snadno mi dokázal utéct a já musel faulovat," připustil jediný Čech v NBA.

Trenér Scott Brooks si pochvaloval, že se jeho svěřenci poučili z předchozích dvou vyrovnaných utkání s nezvládnutými koncovkami. "Dařilo se nám v obraně, ale klíčem k úspěchu bylo, že jsme tentokrát nic nevzdali na útočném doskoku, což se nám naopak v těch dvou duelech nedařilo. Snad v tom budeme pokračovat. Myslím, že jsme hráli dobře. Hráči ze základu přišli na hřiště a od začátku diktovali tempo a tím udali tón zápasu," řekl.

Los Angeles Clippers si doma poradili s Bostonem 140:115 a hlavní podíl na tom měl Lou Williams, který nastřílel 34 bodů a stal se novým rekordmanem NBA. Dvaatřicetiletý rozehrávač z pozice náhradníka v zámořské lize nastřílel už 11.147 bodů, čímž překonala dosavadní maximum Della Curryho.

Oklahoma si odvezla z palubovky Utahu výhru 98:89. Činili se zejména rozehrávač Russell Westbrook, autor 23 bodů, 11 doskoků a osmi asistencí, a jeho náhradník Dennis Schöder s 24 body. Nejdelší aktuální vítěznou sérii stále drží Houston, který porazil Charlotte 118:106 a uspěl podeváté za sebou. Rockets nezastavil ani autor 40 bodů a 10 doskoků Kemba Walker.

NBA:

Brooklyn - Detroit 103:75, Cleveland - Toronto 126:101, Houston - Charlotte 118:106, LA Clippers - Boston 140:115, Utah - Oklahoma City 89:98, Washington - Sacramento 121:115 (za domácí Satoranský 17 bodů, 7 asistencí, 6 doskoků).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud