23. prosince 2008 • 15:28

Čínský basketbalista se omladil?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista New Jersey I Ťian-lian je dalším čínským sportovcem podezřelým z toho, že zfalšoval datum narození. Podle čínské verze magazínu Sports Illustrated se šestý hráč loňského draftu narodil v roce 1984, 213 centimetrů vysoký basketbalista tvrdí, že je o tři roky mladší."



Je mi jednadvacet. Tohle je stará historka, někdo o mně potřeboval něco napsat," řekl I Ťian-lian listu The New York Post. Do NBA do před rokem jako dvacetiletého talentovaného mladíka draftovalo Milwaukee, odkud byl v létě vyměněn do New Jersey.

Vedení Nets nechávají spekulace o hráčově věku v klidu."Zatím toho příliš nenahrál. Na jeho těle je to znát. Je talentovaný, ale pořád vyspívá. Jestli je mu 21 nebo 22, stále je hodně mladý," řekl generální manažer klubu Kiki Vandeweghe.

Úřady v Číně začátkem prosince odhalily případy 26 basketbalistů v tamní lize, kteří si podle všeho změnili věk. O svém zjištění informovaly mezinárodní federaci FIBA, která může dodatečně změnit výsledky čínských výběrů v mládežnických soutěžích, pokud v nich některý z provinilců nastoupil.

Na olympijských hrách v Pekingu padlo o podezření z falšování věku na čínské gymnastky. Podle šetření mezinárodní federace FIG však velmi mladě vypadající závodnice o svém věku nelhaly a vyhovovaly limitu 16 let.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud