25. května 2009 • 19:56

Reprezentace přišla o Večeřovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér českých basketbalistek Milan Veverka se musí na červnovém mistrovství Evropy v Lotyšsku obejít bez pivotky Ivany Večeřové, která musela kvůli vleklým bolestem paty i po usilovné léčbě svou účast v týmu oželet.



Česká reprezentace tak ztratila po Haně Horákové, která požádala o letní odpočinek, další hlavní oporu. Hned po sezoně navíc ukončila aktivní kariéru další opora Michaela Ferančíková.

"Bohužel léčba Večeřové nedopadla podle našich představ. Navzdory úsilí lékařů se nepodařilo dát Večeřovou zdravotně dohromady tak, aby mohla odvést plnohodnotný výkon," musel zklamaně konstatovat trenér české reprezentace Milan Veverka.

Večeřová se byla podívat na dnešní utkání českých reprezentantek proti Austrálii v Brně. "Mrzí mě, že nebudu moci startovat. Hrát s bolestmi by nemělo smysl, neboť bych nemohla podat výkony, které se ode mě očekávají. Navíc jsem dlouho nehrála, netrénovala a ani neběhala, takže by pauza byla hodně znát.  Věřím ale, že se uzdravím natolik, abych mohla hrát za rok na mistrovství světa v České republice," řekla Večeřová.

Trenér Veverka po úterním druhém zápase s Austrálií vybere ze současné sedmnáctky čtrnáct hráček, které zůstanou nadále v širším kádru a současně určí dvanáctku, jež odletí ve čtvrtek na turnaj do Paříže, kde se český tým postupně od pátku do neděle střetne v poslední herní přípravě s Austrálií, Francií a Maďarskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud