20. července 2009 • 17:39

Jsme silní i bez opor, tvrdí Ježdík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až nečekaně dobře zatím vychází příprava českých basketbalistů, kteří se za měsíc poperou v baráži o udržení v elitní skupině mistrovství Evropy a budou přitom muset hrát bez pěti opor včetně Jiřího Welsche.



Tým trenéra Michala Ježdíka vyhrál o víkendu přípravný turnaj v Itálii a totéž může zopakovat i tento týden na podobném podniku ve Francii.

"Byl to velmi pozitivní blok přípravy, navíc jsme teprve začali její herní část. Prostor dostávali všichni hráči, snažili jsme se je rovnoměrně točit," řekl dnes ČTK Ježdík.

Ve Francii chce udržet tým v rovnoměrné rotaci, zapracovat na kombinaci a také udržet výborný doskok, na němž byli Češi ve všech čtyřech zápasech úspěšnější.

Do týmu se zapracovali nováčci Slezák, Ličartovský, Pumprla, Hampl, Bohačík a Veselý. Museli, chybí totiž pět opor.Kvůli zdravotním důvodům se omluvili Bartoň, Křemen a Houška, chybí i Jiří Welsch, který zatím není domluvený na novém angažmá a nechce se zranit.

A nymburský Radek Nečas reprezentaci odmítl úplně. "Omluvenek je vážně hodně, ale uspět prostě musíme a děláme pro to všechno. Nečas se chce připravovat jinak a reprezentaci do toho nezahrnul," řekl Ježdík.

S Welschem je prý téměř půl roku domluvené, že bez angažmá hrát nebude, kdy se ale situace vyřeší, to ani Ježdík odhadnout nedokáže. "Zatím platí, že pořád nic dohodnutého nemá a čeká na nabídku. Prioritní je pro něj setrvání ve Španělsku, respektive Málaze, jinam se mu moc nechce," popsal Ježdík situaci.

I bez Welsche je prý ale český tým silný. "Nováčci, jako třeba David Marek, hráli na celém turnaji v Itálii na výbornou. Vůbec se nebáli brát zodpovědnost na sebe, toho si cením.A s mladým Satoranským vytvoří hodně silné duo rozehrávačů," řekl Ježdík.

Rostoucí výkonnost mohou Češi od pátku potvrdit proti Rakušanům, Belgičanům a nakonec i domácím Francouzům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud