26. ledna 2010 • 20:50

Nedávali jsme lehké koše, litoval kouč Kacurin

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nymburští věděli, že si zápas s Bělehradem prohráli špatným útokem ve druhém poločase, kdy nastříleli jen 19 bodů a ztratili vedení z první půle. "Je to jednoduché, hráli jsme dnes prostě špatně. Nevím, jestli to způsobila nějaká únava, ale ve druhém poločase jsme se vůbec nemohli prosadit. Hráli jsme pomalu a nedávali ani lehké koše," litoval trenér Nymburka Muli Kacurin.



"Ale ocenění zaslouží i Bělehrad za to, jak výborně hrál na vlastní polovině po přestávce. Úplně nás zastavili. Nemám pro to vysvětlení, proč nám to tolik nešlo," uvedl rozladěný Kacurin. Podle něj Nymburk doplatil i na to, že se nedařilo stabilním oporám, byť trenér nikoho vinit nechtěl. Ale třeba rozehrávač Arthur Lee zaostal hodně za svým standardem a zaznamenal jen šest bodů.

"Nesmíme zapomínat na to, že v minulosti nám ve spoustě zápasů právě on pomohl. Dnes neměl svůj den, ale v basketu nikdy nemůžete vědět, jak to ten den bude vypadat," zastal se svého svěřence Kacurin, který už v příští sezoně české mistry nepovede a po čtyřech sezonách u týmu skončí. "Pro mě to není žádná nová zpráva, s prezidentem klubu jsme takhle dohodnutí už dlouho. Víc to nechci rozvádět, protože je před námi ještě spousta práce v lize, domácím poháru i Eurocupu," prohlásil izraelský kouč.

ULEB: Nymburk ztratil zápas s Bělehradem v poslední čtvrtině >>>

Křídelní hráč Michal Křemen také těžko hledal vysvětlení pro nymburské ofenzivní trápení. "Nehráli jsme tak, jak jsme očekávali. V prvním poločase to ještě docela šlo, ale zbytečně jsme přišli o desetibodový náskok a pak se úplně přestalo dařit. Se šedesáti nastřílenými body se doma vyhrávat nedá," řekl Křemen.

Trenér Crvené Zvezdy Aleksandar Trifunovič chválil své hráče za přístup a za to, že se nenechali zlomit soupeřovým vedením. "V obraně jsme zahráli skvěle. Podařilo se nám eliminovat klíčového hráče Nymburka Leeho a důležité bylo, že jsme pořád hráli svoji hru a nezmatkovali, i když nám to třeba chvílemi tolik nešlo. Je to výborný začátek skupiny, ale nic to neznamená pro nás, stejně jako první porážka nic pro Nymburk," řekl Trifunovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud