6. dubna 2012 • 10:10

Mistr světa Konečný: Spousta pitomečků mi to nepřeje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se dočkal... Boxer Lukáš Konečný mohl ve čtvrtek večer v Brně pozvednout nad hlavu pás pro mistra světa organizace WBO. Po čtyřech letech se tak dočkal satisfakce za nespravedlivou porážku v titulovém souboji se Sergejem Dzinzirukem. Francouze Salima Larbiho porazil Konečný před nadšenými brněnskými fanoušky k.o. v sedmém kole.



"Jsem pyšný, že se mi to podařilo a je to příjemné. Co si budeme namlouvat, spousta pitomečků mi to nepřeje, tak ať jsou naštvaní," řekl Konečný po očekávané výhře nad Larbim. "Odboxoval jsem i těžší zápasy a po pravdě řečeno jsem čekal, že vyhraju. Byl jsem favorit, jsem papírově lepší a naštěstí se to potvrdilo," oddechl si spokojený třiatřicetiletý šampion.

Konečný boxoval o světový titul podruhé v kariéře. Před čtyřmi lety prohrál s Dzinzirukem a podle mnohých odborníků nespravedlivě. Na další šanci vystoupit na vrchol pak musel dlouho čekat a doufat, že vůbec přijde.

"Doufal jsem, ale taky jsem věděl, že to už nemusí vyjít. Díky manažerovi a trenérovi jsem se toho dočkal. Byl jsem ale spokojený i s titulem mistra Evropy. Tohle je třešinka na dortu," uvedl Konečný. Přiznal, že by se mnohem radši utkal o titul WBO s Dzinzirukem. "A dal bych mu to sežrat," prohlásil dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Člen německé stáje SES se stal historicky prvním českým profesionálním mistrem světa. Vilda Jakš, Rudolf Kraj ani on na první pokus klíčový zápas vyhrát nedokázali. Na radosti Konečného nic neměnila ani skutečnost, že se stal "pouze" prozatímním šampionem. "Na to kašlu. Já se cítím jako mistr světa," pousmál se. Největší výhra v kariéře mu navíc život moc nezmění. "I kdybych měl dva tři tituly, furt je co dál. Chci boxovat a myslím si, že mám pořád, co ukázat," řekl Konečný.

Další boj o titul v Česku?

Jeho dalším soupeřem by se měl stát Rus Zaurbek Bajsangurov, s nímž se měl původně utkat a který je oficiálním držitelem pásu šampiona. Kvůli zranění ruského boxera byl duel plánovaný na 10. března zrušen. Teď by k jejich souboji podle pravidel WBO mělo dojít do 90 dnů.

"Už v pátek začneme s jeho manažery jednat a máme deset dní na to, abychom se dohodli. Pokud se to nepodaří, tak o pět dní později bude dražba. Aby se vše do 90 dnů stihlo," popsal program příštích dnů Konečného manažer Ulf Steinforth, který věří, že se Bajsangurov nebude snažit souboji vyhnout.

Lukáš Konečný s titulem
Lukáš Konečný s titulem

"Říká se, že je zdravý. Věřím, že bude mít zájem s Lukášem boxovat. Právě on z něj udělal mistra světa," poukázal Steinforth na skutečnost, že WBO jmenovala ruského boxera šampionem poté, co se Dzinziruk omluvil z dohodnutého zápasu s Konečným. Bajsangurov byl totiž v té době stejně jako nyní prozatímním šampionem.

Zatímco podle původní dohody měl Konečný s Bajsangurovem boxovat v Brovarech u Kyjeva, tentokrát by Steinforth rád získal právo pořádat duel. Skvělá atmosféra v Brně jej totiž stejně jako samotného Konečného nadchla.

"Publikum bylo skvělé. Věděl jsem, že lidi v Brně jsou takoví. Možná je to blbé, 25 let žiju v Ústí, ale v Brně jsou sportovní fanoušci nejlepší. Z mého pohledu nejvíce přející, což je vidět i na brněnských týmem. Za atmosféru, která tady byla, jim děkuju," uvedl nadšený Konečný.

"Můžu se vykašlat na Ameriku, budu radši boxovat doma za menší peníze," řekl upřímně. Právě za Atlantikem se totiž konají hlavní a nejlépe placené zápasy. "Určitě teď máme mnohem větší šanci zápas (s Bajsangurovem) získat do Česka," podotkl Steinforth.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud