26. října 2015 • 14:06

Senzace byla blízko! Pražští boxeři trápili bundesligového mistra

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxeři BC BigBoard Praha v sobotu mohou být na svůj vstup do prestižní boxerské bundesligy pyšní. I když prohráli, stydět se za své vystoupení nemusejí. S úřadujícím šampionem, týmem Nordhäuser SV prohráli nejtěsnějším poměrem 10:11. Český klub byl přitom letos jako jediný zahraniční tým přijat do této elitní boxerské soutěže. Premiéru BC BigBoard sledovalo na šest stovek lidí.



Už předzápasy naznačili, že to německý mistr nebude mít v Praze lehké. Úvodní předzápas sice ještě dorostenec Tomáš Špičák prohrál, ale hned v tom následujícím miláček pražského publika David Hošek poslal zkušeného německého soupeře na podlahu ringu ještě před koncem prvního kola a radoval se z další KO výhry.

Na vítězné notě pokračoval i jeho klubový kolega Erik Huliyev a Patrik Kliment. Nezklamala ani posila pražského celku z Nitry, zkušený slovenský reprezentant Michal Zátorský, když svého soupeře porazil na body.

Naopak Štěpán Pitra, Jakub Korbel a Karel Nečesánek podlehli výrokem bodových sudích ostříleným rohovníkům ve službách německého mistra.

Vyrovnané utkání musel rozhodnout, až poslední zápas ve váhové kategorii nad 92 kg. Domácí sázeli na Daniela Táborského, českého reprezentanta, kterému stál v cestě Vladimír Ivanov, obr z Ruska, ve službách Nordhäuser SV. Ten byl nad síly pražské supertíhy a zajistil tak pro německý tým výhru 11:10.

„Celý tým boxoval skvěle. Kluci do toho šli naplno. Přestože jsme prohráli, jsem s výkonem spokojený. Na úvod to byl opravdu těžký soupeř. Důležité je, že diváci se bavili a vytvořili skvělou atmosféru, a boxeři ukázali, že se mohou postavit komukoli v Evropě,“ chválil výkon pražských boxerů, ale i atmosféru v hale šéf BC BigBoard Praha Ladislav Kutil.

Za měsíc budou mít boxeři šanci na reparát. Čeká je totiž odveta v ringu Nordhäuser SV. „Určitě se sestavou zamícháme. Ne, že bych byl s někým vysloveně nespokojený, ale máme široký základní kádr a chceme dát šanci i ostatním a soupeře trochu překvapit,“ spřádal taktické plány hlavní trenér pražských boxerů Michal Soukup.

Předzápasy:
Váha do 64 kg: Richard Meinecke vs. Tomáš Špičák – na body
Váha do 91 kg: David Hošek  vs.  Steve Waiselewski –  1. kolo KO

Oficiální výsledky jednotlivých zápasů utkání (vítěz je uveden jako první)
Váha do 57 kg: Erik Huliyev vs. Erik Sokolov – na body
Váha do 61 kg: Michal Zátorský vs. Tobias Tatai – na body
Váha do 65 kg: Kastriot Sopa vs. Štěpán Pitra – na body
Váha do 70 kg: Balász Bacskai vs. Jakub Korbel – na body
Váha do 75 kg: Patrik Kliment vs. Ibrahim Diallo – na body
Váha do 82 kg: Leon Bunn vs. Karel Nečesánek – na body
Váha nad 92kg: Vladimir Ivanov vs. Daniel Táborský – na body

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud