29. října 2023 • 19:55

Fury se proti svěřenci kouče Tysona nadřel, box v Arábii sledoval i Ronaldo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální šampion v těžké váze Tyson Fury s obtížemi vyhrál nemistrovský boxerský duel s bývalou hvězdou MMA Kameruncem Francisem Ngannouem. V Rijádu šel pětatřicetiletý Brit dokonce ve třetím kole po levém háku k zemi a ringový rozhodčí jej počítal, nakonec se ale favorit po desetikolové bitvě mohl radovat z těsného vítězství na body. Dva sudí rozhodli v jeho prospěch, třetí dal přednost sedmatřicetiletému Ngannouovi.



„Tohle byl jeden z nejnepříjemnějších soubojů za poslední roky. Možná nejtěžší za deset let. Francis je mnohem lepší boxer, než jsme si všichni mysleli,“ složil v dosavadní kariéře neporažený Fury poklonu soupeři, který v boxerském ringu debutoval.

Bývalý mistr světa MMA v těžké váze v lednu po neshodách s organizací UFC přišel o titul a rozhodl se vydat na boxerskou dráhu. Po premiéře byl Ngannou, o jehož přípravu se stará i legendární exmistr světa Mike Tyson, spokojený. „Jsem velmi šťastný. S trochou více zkušeností se ještě zlepším. Vím, že to dokážu,“ řekl.

„Skutečný šampion večera. Za to co jsi předvedl, jsem na tebe velmi hrdý,“ napsal legendární boxer na adresu svého svěřence na sociální síti X.

V souboji, který v Saúdské Arábii sledovali v hledišti třeba fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo či hudebníci Eminem nebo Kanye West, nebyl ve hře Britův titul organizace WBC. O ten Fury naposledy bojoval v prosinci, kdy obhájil titul po vítězství nad Derekem Chisorou. Pak měl na konci dubna v plánu sjednocovací souboj o titul s Oleksandrem Usykem, ale podle Ukrajincova promotéra se nedohodli na podmínkách. Majitel mistrovských pásů WBA, WBO a IBF Usyk mezi diváky v Rijádu také nechyběl.

V profesionálním ringu má Fury nyní bilanci 34 výher a jedné remízy. Za start v Saúdské Arábii obdržel podle informací médií 50 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud