14. května 2022 • 17:25

V Neapoli triumfoval De Gendt. Růžový trikot uhájil Španěl López

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

De Gendt byl v závěru etapy připomínající zvlněným profilem jednodenní klasiky nejrychlejší ze čtyřčlenné vedoucí skupiny. Po dlouhém spurtu z prvního místa za sebou nechal domácího Itala Davidea Gabbura a Španěla Jorgeho Arcase. Čtvrtý dojel De Gendtův krajan a týmový kolega Harm Vanhoucke.



Na vedoucí kvarteto se v závěrečných kilometrech marně snažila dotáhnout další skupina s Eritrejcem Biniamem Girmayem a Nizozemcem Mathieu van der Poelem, kteří by v případě hromadného spurtu patřili k favoritům na vítězství. Několik set metrů před cílem svou snahu ale vzdali a dojeli s odstupem 15 sekund.

Peloton s favority dorazil do cíle 3:33 minuty po vítězi. Růžový trikot lídra udržel Španěl Juan Pedro López, jenž několik kilometrů před cílem v krátkém stoupání bez větších problémů zachytil útok Němce Lennarda Kämny, který na něj průběžně ztrácí 38 sekund. Na 74. místě skončil Jan Hirt, jemuž patří celkově 27. příčka.

Před volným pondělím absolvují cyklisté náročnou horskou 9. etapu, v níž by se mělo bojovat o pozice v celkovém pořadí. Etapa o délce 191 km začne v městě Isernia a vyvrcholí cílovým stoupáním na Blockhaus. Peloton čeká pět vrchařských prémii a přes 5000 výškových metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud