21. února 2011 • 14:09

Drsný cyklista získal bronz s propíchlou nohou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Malajský cyklista Azizulhasni Awang dosáhl v závěrečném dílu Světového poháru v Manchesteru na celkové vítězství v disciplíně keirin, za které tvrdě zaplatil. Při pádu mu totiž propíchla nohu zhruba dvaceticentimetrová tříska z dráhy, s níž se Awang sotva dopotácel do cíle.



K hromadné kolizi došlo těsně před koncem finálové jízdy. Vítězství už slavil nikým neohrožovaný domácí hrdina Chris Hoy, když za ním začali po Awangově pokusu protáhnout se úzkou mezerou dominovým efektem padat závodníci.

Spolu s dvojnásobným vicemistrem světa skončili na zemi Polák Kamil Kuczynski, Edward Dawkins z Nového Zélandu a Juan Peralta ze Španělska. Poté, co se dostal jako třetí jakžtakž do cíle, zjistilo se, jak hrozivé zranění Awang utrpěl. Kus dřeva z oválu mu propíchl nohu skrz lýtko a známý Malajec při ošetřování křičel bolestí.

Podívejte se, jak celý incident proběhl:

Aziz Awang se po dojezdu svíjel v bolestech, vytáhnout třísku se podařilo až v noci v nemocnici
Video se připravuje ...

Malou útěchou mu mohl být fakt, že sobotní třetí místo mu stačilo k udržení celkového prvenství v SP. Vyhlašování nejlepších tří jezdců závodu se ovšem neúčastnil, protože už byl na cestě do nemocnice.

Pouze 65 kg vážící Awang strávil s kusem dřeva v levém lýtku celou noc. Třísku mu lékaři vytáhli dnes a mohli ho uklidnit, že nedošlo k žádnému vážnému poškození cév. Podle trenéra malajské reprezentace Johna Beasleyho však hvězda keirinu přijde o březnové mistrovství světa v nizozemském Apeldoornu.

Azizulhasni Awang trpěl jako zvíře, ale vybojoval bronz
Azizulhasni Awang trpěl jako zvíře, ale vybojoval bronz

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud