18. dubna 2012 • 15:45

Kreuziger dojel třetí a v závodě Kolem Trentina už je celkově druhý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Roman Kreuziger dojel v druhé etapě závodu Kolem Trentina třetí a v průběžném pořadí mu patří druhé místo za Švýcarem Mathiasem Frankem. Český jezdec na něj ztrácí tři sekundy.



Kreuziger dnes bojoval o první vítězství v sezoně, ale ve spurtu prohrál s Italem Damianem Cunegem a Kolumbijcem Carlosem Betancurem. Ten na něj v celkové klasifikaci ztrácí na třetí pozici čtyři sekundy.

"Věděl jsem, že Cunega bude těžké porazit, proto jsem atakoval. Jsem spokojen i s třetím místem. Jsem na tom daleko líp než vloni, kdy jsem ve druhé etapě ztratil a nebyl jsem snad ani mezi první padesátkou. Teď jsem docela spokojený, ale závod se bude rozhodovat v dalších dvou etapách. Snažím se zůstat koncentrovaný a věřím, že to bude dobré," uvedl Kreuziger na svých internetových stránkách.

Pětadvacetiletý český cyklista si pochvaloval hlavně spolupráci v týmu Astana. "Na předposledním kopci vlezli kluci na špici a posledních 500 metrů jeli tempo s tím, že zkusíme něco získat v následném sjezdu. Urvali jsme nebezpečné lidi jako Rujano nebo Pozzovivo, v cíli měli ztrátu kolem minuty. Tým pracoval skvěle a musím mu poděkovat," řekl.

Kreuziger absolvoval dnešní trasu dlouhou 152 km v zeleném dresu pro nejlepšího vrchaře, jejž dostal po úterní časovce družstev, v které stáj Astana skončila na druhém místě za BMC a Kreuziger projel cílem jako první z týmu.

"Dres lídra dali BMC, já jako první v cíli z druhého nejlepšího týmu dostal vrchaře a někdo z Colnaga má sprinterský dres. Rozdělili to takhle," vysvětlil Kreuziger, pro kterého je čtyřdenní závod další přípravou na Giro d'Italia.

Růžový trikot lídra závodu od týmového kolegy Američana Taylora Phinneyho převzal po druhé etapě Frank a do zeleného se po dnešku oblékne Ital Marco Frapporti. Kreuzigra ale netrápí, že trikot pro nejlepšího vrchaře neudržel. "To rozhodně nebyla priorita," vysvětlil.


Cyklistický závod Kolem Trentina - 2. etapa (152 km):

1. Cunego (It.) 3:59:30, 2. Betancur (Kol.), 3. Kreuziger (ČR) oba stejný čas, 4. Capecchi, 5. Reda (oba It.), 6. Dupont (Fr.) všichni -3.

Průběžné pořadí:

1. Frank (Švýc.) 4:15:20, 2. Kreuziger -3, 3. Betancur -7, 4. Pinotti (It.) -9, 5. Cunego -10, 6. Reda -16.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud