15. července 2012 • 20:00

VIDEO: Evansova smůla. Kvůli připínáčku stopl parťáka, ten ale taky píchl!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní 14. etapa Tour de France se kvůli zatím neznámému "vtipálkovi" změnila pro cyklisty v peklo na zemi. A snad největší patálii si prožil obhájce loňského prvenství Cadel Evans. Na trať totiž někdo rozházel připínáčky a Australan hned třikrát píchnul.



"Dramatický den na Tour," hlásil pak Evans na svém twitterovém účtu. To ovšem úplně nevystihuje povahu událostí. 38 kilometrů před cílem druhé pyrenejské etapy se totiž začaly věci – s prázdnou duší skončilo přes třicet závodníků.

A Evans při tom měl neuvěřitelnou smůlu. Nepochopitelný záškodnický útok se odehrál na vrcholu stoupání, po kterém následuje dlouhý sešup prakticky až do cíle. Dvousetmetrový úsek posetý hřebíčky ovšem všechno změnil.

Kamery najednou našly Cadela Evanse, který na vršku poskakoval se svým bicyklem bez zadního kola a zuřivě gestikuloval. Doprovodný vůz ovšem byl v tu chvíli příliš daleko a nemohl mu včas dorazit na pomoc.

Australan se tak snažil zastavit někoho ze svých týmových parťáků – jenže k Evansově smůle kolega, který u něho zabrzdil, měl také defekt. Dočkal se tak až na druhý pokus a teprve po nějakých dvou minutách mohl pokračovat.

To ale nebylo všechno, po cestě dolů z kopce musel čekat na mechaniky ještě jednou, při dalším defektu pak navíc ještě dvakrát upadl mechanik, který mu pomáhal.

Wiggins férově počkal

Evans, který byl před nedělní etapou na 4. místě se ztrátou 3:19 na vedoucího Bradleyho Wigginse, měl ovšem štěstí v neštěstí. Brit totiž předvedl parádní sportovní gesto a na svého rivala s čelem pelotonu počkal.

"Bylo to vznešené gesto. Nikdo nechce těžit z neštěstí soupeře. Myslím, že tým Sky udělal tu nejlepší věc, kterou mohl," vysekl lídr týmu BMC poklonu soupeři, který byl iniciátorem celé "čekací" akce.

Cadel Evans tak může ještě o celkové prvenství zabojovat, i když to bude mít už hodně těžké. Wiggins mu ovšem ponechal naději.

Cadel Evans mění kolo po jednom ze svých defektů ve 14. etapě Tour de France
Cadel Evans mění kolo po jednom ze svých defektů ve 14. etapě Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud