22. května 2014 • 10:14

Giro dojel s otřesem mozku, na část etapy si nepamatuje

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistika je sport tvrdých mužů. Na Giro d´Italia to ve středu dokumentoval Dán Anker Sorensen, parťák Romana Kreuzigera ze stáje Saxo – Tinkoff. Do cíle 11. etapy se dostal i s otřesem mozku, který utrpěl při pádu.



Dánská stáj Saxo – Tinkoff oslavovala ve středu triumf Michaela Rogerse, Sorensen nebyl však o moc menším hrdinou. Cílovou pásku sice protnul necelých osm minut za vítězem etapy, to, v jakém stavu devětadvacetiletý cyklista dojel, však bylo hodné obdivu.

„Po sedmdesáti kilometrech jsem spadl, pomlátil jsem se pekelně,“ vyprávěl uznávaný vrchař, jenž se snažil 249 kilometrů dlouhou etapu dokončit stůj co stůj, aby mohl týmu prospět v horách. A to i přesto, že po pádu na 70. kilometru byl celý od bláta a na těle měl řadu šrámů.

„Necítím se zrovna super. Bolí mě záda, má sedřený bok a hnul jsem si s loktem. Nejhorší je však zápěstí, mám ho asi zlomené. A nejsem zrovna v pohodě z toho, že si nepamatuju nic z dalších pětadvaceti kilometrů po pádu. Jel jsem jak v mdlobách, probral mě až rozhovor s lidmi v našem autě,“ popisoval Dán, jenž neví, zda bude schopný v závodě pokračovat.

Letošní Giro je obzvlášť tvrdé. Celkem už skončilo 22 jezdců a Sorensen může být dalším.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud