24. července 2014 • 00:00

ŠKODA na Tour de France 2014

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již více než 10 let je ŠKODA oficiálním partnerem Tour de France, třetího nejsledovanějšího sportovního podniku na světě. Přímo u tratí sleduje dění až 15 miliónů diváků a další dvě miliardy sledují televizní přenosy vysílané do 200 zemí světa. ŠKODA prodloužila své úspěšné angažmá v roli oficiálního partnera a oficiálního dodavatele vozů Tour de France o dalších pět let.



Většina etap závodu vede Francií, ale je běžné, že některé etapy zavítají i do okolních států, například do Itálie, Španělska, Švýcarska, Belgie, Lucemburska a Německa, ale i do nesousedících zemí, například do Irska, Velké Británie nebo Nizozemska. Závod je jedním z nejsledovanějších podniků světa a místa konání čelí obrovskému přívalu turistů.

Česká trofej 

Vítězové Tour de France získají po svém dojezdu do cíle trofeje z českého křišťálového skla. Stejně jako v minulých letech trofeje navrhl tým ŠKODA Designu a zhotoveny byly českými skláři společnosti Lavsit. Elegantní trofeje symbolizují dynamiku a preciznost.

Na výrobu poháru se můžete podívat ZDE!

Foto Tour de France

101. ročník Tour de France se jede od soboty 5. července do neděle 27. července.

Závodníci překonají během 21 etap 3664 km, které rozdělí tentokrát 2 volné dny. Na závodníky čeká pouze 1 individuální časovka, 9 rovinatých etap pro sprintery, 5 středně těžkých kopcovitých etap, 6 horských etap s 5 dojezdy na vrcholu stoupání.

Tour de France v číslech:

• 9 rovinných etap

• 5 kopcovitých etap

• 6 horských etap

• 1 časovka jednotlivců

• 2 dny odpočinku

 

 

Články odjinud


Články odjinud