25. srpna 2014 • 19:09

Matthews se po etapovém vítězství dostal do čela Vuelty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský cyklista Michael Matthews vyhrál ve spurtu třetí etapu Vuelty a v červeném trikotu lídra vystřídal jednoho z hlavních favoritů závodu Alejandra Valverdeho. Španělský vítěz třetí Grand Tour sezony z roku 2009 klesl na průběžné třetí místo a za Matthewsem zaostává o jedenáct sekund.



Jezdec australské stáje Orica-GreenEdge vyhrál v závěru 197,8 km dlouhé etapy, do níž peloton v Cádizu odstartoval z paluby letadlové lodi Juan Carlos I, spurtérský duel s Irem Danielem Martinem. Třiadvacetiletý Matthews zbyl při náročném dojezdu do kopce v Arcos de la Frontera, kde na jezdce navíc čekala i technická pasáž se zatáčkami a úzkým mostem, v čele jako jeden z mála spurtérů a útokem zhruba 200 metrů před cílem rozhodl.

Třetí dojel s mírným odstupem Španěl Joaquín Rodríguez, který v závěrečném pětikilometrovém kopci s až šestiprocentním stoupáním nasadil k útoku příliš brzy.

Valverde, který měl zhruba 20 km před cílem pád, ztratil na přední šestnáctičlennou skupinu sedm sekund a na druhé místo v průběžném pořadí se před něho dostal ještě jeho stájový kolega z Movistaru Nairo Quintana. Kolumbijský vítěz Gira d'Italia ztrácí na Matthewse, jenž na letošním Giru rovněž oblékal růžový trikot lídra, čtyři sekundy.

Úterní čtvrtá etapa zavede peloton z Maireny del Alcor po 167,4 km dlouhé trase do Córdoby.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud