30. srpna 2018 • 19:14

Šestou etapu na Vueltě vyhrál Francouz Bouhanni, celkově dál vede Molard

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský cyklista Nacer Bouhanni vyhrál sprint početné skupiny uprchlíků v šesté etapě Vuelty a připsal si třetí vítězství ve španělském závodu Grand Tour v kariéře. V závěru rovinaté a větrné trasy předčil Dannyho van Poppela z Nizozemska a Itala Eliu Vivianiho, který útočil na druhý dílčí úspěch v letošním ročníku.



Červený dres lídra uhájil Bouhanniho krajan Rudy Molard, jenž dojel v čelní skupině na 20. místě. Dál vede o 41 sekund před Polákem Michalem Kwiatkowskim, kterého z vedoucí pozice sesadil ve středu. Třetí je Němec Emanuel Buchmann.

Pokus o únik Richieho Porteho s dalšími dvěma cyklisty skončil zhruba 30 km před cílem a zdálo se, že etapa vyvrcholí hromadným spurtem. Peloton pak ale na několik skupin rozdělil hromadný pád, když se někteří jezdci nevyhnuli ostrůvku uprostřed silnice. V čelním balíku dojeli i všichni hlavní favorité na titul.

Jediný český cyklista na startu Jan Hirt přijel v jedné z dalších skupin se ztrátou přes pět a půl minuty na vítěze na 167. místě. Celkově jeho manko narostlo na 141. příčce na 44:19 minuty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud